Aktuális

Elképesztő állapotok! – 10 tonna hús megy a kukába

Bors

Létrehozva: 2016.07.05.

Egy dunavarsányi húsboltban talált szégyenletes állapotokat a NÉBIH. A boltot bezárták, több tonnányi húst megsemmisítenek.

Forrás: NÉBIH

A dunavarsányi húsboltban általános takarítatlanság uralkodott – derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közleményéből. Az eszközöket nem tudták fertőtleníteni, mert az – egyébként beszáradt, rozsdás – fertőtlenítő berendezés nem volt bekötve. A rovarhálók hiányoztak, a hűtők penészesek voltak. A daraboló- és húskészítmény-előállító helyiségben nem volt hűtés. Az ellenőrök a teremben 23 fokot mértek, az ott tárolt szalonna hőmérséklete is ugyanennyi volt. A hűtőkben az alapanyagokat, a félkész- és késztermékeket elkülönítés nélkül tárolták.

A termelési napló alapján a számlákon szereplő és a felhasznált alapanyagok nem voltak összeegyeztethetőek, ami lehetetlenné tett a termékek nyomon követését. A különböző fűszerek és belsőségek felhasználását egyáltalán nem dokumentálták.

A NÉBIH szakemberei haladéktalanul elrendelték 27 tétel, mintegy 10,5 tonna élelmiszert megsemmisítését. A hatóság az egység előállítói tevékenységét felfüggesztette.

Az eljárás folyamatban van, az egység milliós nagyságrendű bírságra számíthat. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek