Aktuális

Elképesztő, mit műtöttek ki a nő gyomrából!

Bors

Létrehozva: 2016.07.08.

A 23 éves Sophie Cox gyomrából műtéti úton kellett eltávolítani a szőrcsomót, amely úgy alakult ki, hogy saját haját tépkedte és ette meg.

Forrás: SWNS

A bizarr képződmény 30 centi hosszú volt és 6 kilót nyomott.

A nőt trichotillomániával és trichophagiával diagnosztizálták. Mindkettő kényszeres, pszichés zavar. A trichotillomániás emberek saját testszőrzetüket tépik ki, tépkedik a hajukat, szemöldöküket, szempilláikat, szeméremszőrzetüket. A problémával küszködők fele szájába veszi és lenyeli a kihuzigált szőrzetet, ezzel meg is érkeztünk a trichophagiához. A hajevés szélsőséges esetben halált is okozhat, hiszen a szervezet képtelen megemészteni a nagyobb mennyiségű szőrt. "Enyhébb" esetben súlycsökkenést, hányást és akár fekélyt is okozhat. Mindkét betegség a tinédzser lányokra jellemző leginkábbb. 

Sophie is kamaszkorában kezdte el tépkedni a haját. Ekkor szorongás elleni szereket kapott, de elmondása szerint nem csökkent a vágy, hogy kitépkedje saját haját, majd elrágcsálja azt. Néhány évvel később - a belében növő hajcsomó hatására - már képtelen volt hányás nélkül bármit bevinni a szervezetébe. Az orvosok sokáig nem tudták megállapítani, hogy pontosan mi a baja, majd szerencsére megtalálták az okozóját, a hatalmas hajgubacot. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek