Aktuális

Ezeket ne egye a repülőúton, ha kedves az emésztése!

Bors

Létrehozva: 2016.08.09.

Egy hosszabb repülés megbolygathatja emésztőrendszerünket is, bizonyos ételek pedig csak rontanak a helyzeten. Mit ne együnk és igyunk a repülőn, ha elkerülnénk a bélbajokat?

Forrás: Wikipedia

Észrevette már, hogy lassabb és felfúvódott egy-egy repülőút után? A 11 ezer méteres magasság nyilván nem természetes közege az emberi szervezetnek, ezt pedig sokszor jelzi is, különböző módokon. A nagy magasság hatására például megnő a gáztermelés, ami kellemetlen puffadást és szélgörcsöket okozhat. 

Tehát bármennyire is tűnik csábítónak laktató ételekkel kényelembe helyezni magunkat az utazáshoz, érdemes kíméélőbb fogásokat választani inkább. 

A kerülendő gázcsinálók és nehezen emészthetők

Lehetőleg ne tömjük tele magunkat babbal vagy tulajdonképpen bármilyen hüvelyessel, tehát a borsóval, csicseriborsóval és a különböző lencsékkel. Kerüljük a brokkolit, a káposztát és a rágógumit is.

Érdemes ellánállni az olajban sült ételeknek, tehát a gyorséttermek kínálatának zömének. Ezek emésztése ugyanis erősen megterheli a szervezetet. 

Emellett kerüljünk minden olyan ételt, amely tapasztalataink szerint felfúvódást okoz nekünk vagy már okoztak álmatlan éjszakákat egy nagyobb vacsora után. 

Inni sem lehet akármit

A szénsavas üdítőket alapvetően nem javasolják, hiszen önmagukban gázt tartalmaznak. A Netdoctor javaslata szerint azonban az a lehető legjobb megoldás, ha ezek mellett alkoholt és koffein tartalmú italokat sem iszunk a fedélzeten. 

Ugyanakkor javasolják, hogy minden egyes, a gépen eltöltött órában legalább egy kisüveges vizet igyunk meg. A kabin levegője nagyon száraz, ami a bőrnek is rosszat tehet, a folyamatos hidratációval azonban elkerülhetjük a kiszáradást. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek