Aktuális

Rióba készül? Ezekre figyeljen!

Bors

Létrehozva: 2016.08.02.

Napokon belül elkezdődnek a 31. Nyári Olimpiai Játékok. A NÉBIH összegyűjtötte a legfontosabb élelmiszerbiztonsági tudnivalókat a Brazíliába utazók számára.

Brazíliában a vezetékes víz nem ivóvíz minőségű, ezért a fogyasztása nem javasolt. Helyette érdemes palackozott ivó- és ásványvizeket, vagy a különböző, gyárilag csomagolt, pasztőrözött üdítőket inni. A palackozott,ó és dobozos italok közül is csak olyat vásároljunk, melynek zárása sértetlen, illetve csak olyat fogadjunk el, amit előttünk nyitnak fel.

Kerüljük a jéggel hűtött italokat és salátákat, az így hűtött gyümölcsöket, az előre darabolt, vagy mosottan értékesített gyümölcsöket és zöldségeket. A magunk vásárolta gyümölcsöt se mossuk csapvízben, ehhez is, akárcsak a fogmosáshoz, a palackozott víz a megfelelő.

Ne együnk az utcán! Ha mégis utcai árust választunk, akkor olyat keressünk, ami tiszta, rendezett, rovaroktól mentes. Csak friss, forró, vagy hűtést nem igénylő, szennyeződéstől védett élelmiszert vegyünk. A kiszolgálóknál figyeljük meg, hogy kezük, körmük öltözékük tiszta-e, viselnek-e a kézmosást gátló kézékszereket, vagy valamilyen fejfedőt. Ne fogadjuk el az ételt, ha puszta kézzel adagolják, ha ahhoz hozzáértek, vagy azon legyek, rovarok láthatók!

Étkezés előtt mossunk kezet, vagy használjunk kézfertőtlenítő kendőt, folyadékot! Az evőeszközöket is töröljük át papírtörlővel. Az élelmiszert tiszta szalvétával fogjuk meg! A kagylót, osztrigát, nyers halat, nyers húsokat, nyers tejet, nyers tojást tartalmazó ételek fogyasztását kerüljük. Ne együk meg az ételt, ha állott, romlásra gyanús vagy szokatlan ízű! A megvásárolt meleg ételt ne tároljuk, azonnal fogyasszuk el!

Ha bármilyen szokatlan tünetet észlelünk, forduljunk orvoshoz! Mivel Magyarország és Brazília között nincs olyan megállapodás, amely ingyenes orvosi ellátást biztosítana a magyar állampolgárságú beutazóknak, ezért egészség- és balesetbiztosítás nélkül ne induljunk útnak. A magyar Konzuli Szolgálat honlapján elérhető az ajánlott kórházak listája is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek