Aktuális

Miért hagyja abba azonnal a Nutella evését?

Bors

Létrehozva: 2016.09.28.

A Mirror és a The Sun magazin is egy hosszabb cikket közölt arról, miért nem kéne ezt a mindenki által szeretett és búfelejtőnek is remek ételt örökre elfelejteni. Fontos hangsúlyozni, nem azzal van baj, ha időnként bele-belekóstol az ember, hanem ha rendszeresen fogyasztja. Tehát az az állítás egy pillanatra sem veszti érvényét, hogy egy üveg színtiszta öröm az agynak, de azt se felejtsük el a mértékletesség képessége kevesek kiváltsága. 

A Nutella cukrot, módosított pálmaolajat, mogyorót, kakaót, sovány tejport, tejsavóport, lecitint szója) és vanillint tartalmaz. Ez első ránézésre elég finomnak tűnik, de a szójalecitinnek kétes a megítélése, mert nem fermentált és genetikailag módosított. Egyes szakemberek terhes nőnek csecsemőknek, illetve a mellrák túlélőknek azt javasolják, ezt az összetevőt messze kerüljék el. 

A vanillin nem egyenlő a vaníliával, hanem csak egy aroma, amely hasonlít rá. A másik vitatott összetevő a pálmaolaj, amely nehezen emészthető és megterheli a májat, a vesét és a tüdőre sincs jó hatással. Ráadásul egyre nő utána a kereslet, amelynek hatására csökkenek az esőerdők, ez pedig a veszélyeztetett fajoknak sem kedvez, és akkor még finoman fogalmaztunk. 

Két evőkanál finomságban pedig 200 kalória van, ezért nem érdemes egy fél üveggel bevágni belőle a tévé előtt ülve. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek