Aktuális

Ez az a három dolog, amit sosem szabad szex után csinálni!

Bors

Létrehozva: 2016.11.01.

<p>És e között a három között nincs a következő: megkérdezni a partner nevét...</p>

Forrás: Thinkstock

Egy jó kis lepedőgyűrés után mindenki másra vágyik - vannak azonban olyan berögzült szokások, amikkel több kárt okozunk, mint amennyi hasznot hajtunk. Cikkünkben most a hölgyeknek szeretnénk tanácsot adni - mi az a három dolog, amit semmiképp se tegyenek...

1. Ne szappanozzon!

Ugyan sokakban ösztönösen benne van, hogy szex után lezuhanyozzon, Leslie E. F. Page kansani nőgyógyász a következőket mondta erről a Women’s Health-nek: „Szex után a vagina másképp reagál a környezetére. Alapvetően mindenféle fertőzés összeszedésére jóval nagyobb az esély. A vagina öntisztító szerv, amit nagyon finoman kell kezelni - amit nem vennénk a szánkba, oda se tegyük!” - magyarázza a szakember, hozzátéve, hogy a szex utáni mosakodásnál a szappanhasználat sokkal könnyebben válthat ki például allergiás reakciókat illetve sokkal jobban kiszárít, mint normál esetben. Ha mosakodni akarunk, csak és kizárólag vizet használjunk!

2. Ne felejtsen el pisilni!

Nem véletlen, hogy az embernek ösztönösen pisilnie kell szex után - ez segít a vaginára megszabadulni minden esetleges baktériumtól. A legrosszabb, amit tehetünk, ha az együttlét utáni órában nem megyünk vécére.

3. Lazulni egy kád forró vízben? Felejtsük el!

Azt ugye mindenki tudja, hogy a meleg víz alapvetően kedvező közeget biztosít a kórokozóknak? Nos, a szex utáni „védtelenebb” állapotban ezeknek is jobban ki vagyunk téve - így akár a bőrünkről, akár az ánuszunkról könnyebben megfertőzhetjük önmagunkat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek