A londoni Meantime Sörfőzde egyedülálló ötlettel állt elő nemrégiben. Ciaran Giblin, a cég sörmestere ugyanis azt találta ki, a lehető legszemélyesebb italokat fogja elkészíteni. Ehhez pedig nem kell semmi más a szokásos alapanyagokon kívül, mint a DNS-e, amelynek segítségével egészen különleges söröket gyárthatnak.
Giblin ehhez elsőként saját magával tett egy kísérletet (a nyálát felhasználva), s annyira elégedett volt a végeredménnyel, hogy a 23andMe genetikai laborral karöltve kezdte el kidolgozni a személyes sörök elkészítési módját – írja az OddityCentral.
A sör elkészítése ennek mentén zajlik. A kliensek nyálmintát adnak, amelyet a genetikusok megvizsgálnak, s a kapott eredmények, a személy ízlelési rendszeréhez leginkább passzoló italt készítik el. Ezek után természetesen a megrendelő előkóstolást is végezhet, hogy valóban elégedett-e a végeredménnyel. Ha nem, akkor természetesen finomhangolnak a készterméken.
A végeredmény 25 ezer fontba (majdnem 9,5 millió forintba) kerül, ezért viszont minimum 12 hektoliternyi, egyedi sört kapunk. Ezen felül pedig megismerkedhetünk azzal is, hogyan is zajlik maga a főzési folyamat.
Ráadásként, ha valaki kéri, a Meantime a saját sörözőjébe is visz az elkészült nedűből, így azt bárki más is megkóstolhatja rajtunk kívül. Sőt, némi extra pénzért akár söröscímkét és söröspoharat is tervez nekünk a cég. A hülyének is megéri...