Aktuális

Ez az asszony semmiért nem adott pénzt januárban

Bors

Létrehozva: 2017.01.30.

Jackie Mather saját bevallása szerint vásárlásfüggő. Karácsonykor közel 2 millió forintot - 5000 fontot - költött, ezért úgy döntött, januárban nem fog semmiért fizetni. Az 55 éves pszichológus felajánlotta, hogy vasal, magántanítványokat fogad és még autót is most, cserébe a napi ellátásukat fizessék a megbizói, nem pénzben, élelmiszerben - írja a Daily Mail. 

A kétgyerekes nottinghami anya januárban inkább futott mint benzinre költött. Nem járt el a barátnőivel ebédelni, sőt a kényeztető masszázst is kihagyta. A nő még karácsony előtt négy fát vett a házba, hogy minden fontos helyiségben legyen fenyő - valószínűleg ezt felidézve jött rá, hogy valami nincs rendben vele.

“Tudom, hogy ez egy drasztikus lépés, mármint az, hogy januárban nem költök. De kellett. Mindenki azt hiszi, őrült vagyok, de eddig jól vettem az akadályokat. 1500 fontot spóroltam - 565 ezer forintot - meg ezzel az akciómmal.” A nő nem sokat gondolkodott, miután kitalálta, barátaival megosztotta a tervét, és azt is elmondta, milyen szolgáltatást tud az élelmiszerekért cserébe felajánlani.

Egy idő után rájött, hogy az az élelmiszer, amit nem ettek/evett meg, azt nem kell kidobni, hanem el lehet tenni akár a mélyhűtőbe is. “Soha többet nem dobok ki ételt, ez korábban elég nagy őrültség volt tőlem” - mesélte. Férje támogatta a nem költős január tervét, így ő sem vett semmi a háztartásba. A család a spórolt pénzből mint kiderült, nyaralni megy.

Vasalásért tejet, kenyeret, húst kért. 

Rendszerezésért a lakásban tojást, kenyeret, konyhai törlőkendőt.

Rendrakásért krumplit, tojást, kolbász.

Pszichológiai tanításért banánt, krumplit, sárgarépát, mandarint.

Önéletrajzok csekkolásáért sajtot, tehet, kenyeret.

A számláikat természetesen befizették, hiszen a házaspár végigdolgozta a hónapot ugyanúgy mint korábban. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek