Aktuális

Rudolf: a betegszállítók megalázták a nejem

L. B.

Létrehozva: 2017.03.03.

Férje szerint durva megalázást kellett elviselnie a betegszállítóktól egy érdi asszonynak a betegségéből adódó túlsúlya miatt, és még a kórházba sem vitték be.

Papp Rudolfné súlyos betegségei miatt január óta van ágyhoz kötve, még a mosdóba sem képes kijárni. Múlt péntek délelőtt leromlott az állapota, orvosi kezelésre lett volna szüksége, ezért a férje értesítette a betegszállítókat. Ám, ami következett, arra nem volt felkészülve.

– Begyulladt a nejem hasának az alja, és a gombás fertőzés miatt szinte elviselhetetlen fájdalmak gyötörték. Nem tud lábra állni, ezért hívtam a betegszállítókat, akiknek a fővárosi bőrgyógyászati klinikára kellett volna őt vinniük. Az első kocsi délelőtt érkezett, és egy férfi közölte, hogy a feleségemet a „nagy teste” miatt nem tudják elvinni, majd délután visszajönnek érte – idézi fel a Borsnak felháborodva, Papp Rudolf.

Délután már két kocsival ér­keztek a helyszínre az Országos Mentőszolgálathoz tartozó be­tegszállítás munkatársai. A férj állítása szerint egy betegápolónő is velük volt, aki viselkedésével kiverte a biztosítékot. – Amikor meglátta a feleségemet, fennhangon fintorogva, közönséges stílusban Éva súlyára vonatkozó, válogatott szidalmakat szórt. Össze-vissza beszélt, mintha részeg lett volna. Végül ők sem vitték el – állítja az elkeseredett férfi, akinek a neje pá­nikbetegsége miatt is aggódnia kellett.

A magatehetetlen asszonyhoz végül hétfőn kijött egy lelkiismeretes betegszállító. Egyedül volt, de rögtön egy mentőautót kért a helyszínre. Végül egyórás küzdelem után, öten tudták be­rakni a mentőbe Évát.

– Örülök, hogy végül jó helyen van a feleségem, a dühítő, hogy ezt pénteken is meg tudták volna oldani, ha akarják. De azok még egy papírt is aláírattak velem, amin az állt, hogy én nem járulok hozzá az elszállításhoz – mondta Rudolf. Az esettel megkerestük az OMSZ-t, de egyelőre várjuk a reagálásukat.

Nem ez az első eset

A Papp családnak bőven kijut a rossz tapasztalatokból. Ja­nuár 22-én a Kútvölgyi kórházból hozták volna haza Évát, de még az épületben leejtették a hordágyról. Tel­je­sen összetörte akkor magát.

UPDATE: A betegszállítást nem az Országos Mentőszolgálat, hanem a feladatra vállalkozó, az OEP-el szerződésben lévő magánszolgáltató végzi - tudattal lappunkal Győrfi Pál, Omsz szóvivője. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek