Gondolkodott már azon, miért van lyuk a nyalókapálca végén? Vagy hogy miért van egy zseb a női alsóneműben? A 5-Minute Crafts összeállításából kiderül.
Forrás: Thinkstock
Bőrplecsni a hátizsákon
Praktikus módon kempingezés közben kötelet vagy horgot akaszthatunk bele, bár manapság csupán csak kiegészítő a táskán.
Élére vasalt nadrág
A 19. század elején az európai ruhagyártók tömegesen szállították a tengerentúlra áruikat. A minél optimálisabb helykihasználás miatt élére vasalták a nadrágokat, így foglalták a legkevesebb helyet. Manapság pedig egyszerűen divattá vált.
Lyuk a telefon vakuja alatt
Ez egy kiegészítő mikrofon, ami egyrészt tisztábbá teszi a hangokat, másrészt csökkenti a zajokat.
Heinz 57
A Heinz ketchuposflakonokon található 57-es szám a Heinz-termékek számát jelöli 1896 óta. Bár ez inkább már csak díszítés, hiszen sokkal több terméket árulnak.
Pengén lévő bevésések
Ezek arra szolgálnak, hogy ha kicsorbul a penge, akkor a bevésődések mentén – vigyázva ujjaink épségére – letörjük a csorba részt, így a szerszám ismét éles lesz.
Zseb a bugyi belsejében
Az alsóneműk külső és belső része kétféle anyagból készül, utóbbinak speciális puha anyagból kell készülnie. A női fehérneműk esetében nem lehet mindkét anyagot teljesen bevarrni, ezért jött létre egy pici zseb.
Fogantyú a visszapillantó alján
A visszapillantó tükröket dupla bevonattal látták el. Éjszaka, hogy ne vakítson el a mögöttünk haladó autó, megnyomva a fogantyút tudjuk váltani a tükör bevonatát, így elhárítva a túl sok fényszórófényt.
Sapkabojt
A 18. században a francia matrózok sapkájának tetejére varrták fel először, hogy a fedélzeti gerendáktól megóvják a fejüket. Később a tisztek rangjának megkülönböztetésére is szolgált.
12M a krémek hátulján
Ez jelzi, hogy hány hónapig használhatóak a kozmetikai termékek (M mint hónap).
Üreg a nyalókás pálcika végén
A négyszögletű lyukat azért vésik a pálcika végébe, mert amikor a nyalóka gyártása során a folyékony cukorba mártják a pálcikát, oda folyik először az édes, meleg, cukros massza. Végül az tartja a pálcika tetején a cukorgolyót, amikor az megszilárdul.