Aktuális

Fogadjunk, hogy nem tudta, ezek mire valók!

Bors

Létrehozva: 2017.05.27.

Gondolkodott már azon, miért van lyuk a nyalókapálca végén? Vagy hogy miért van egy zseb a női alsóneműben? A 5-Minute Crafts összeállításából kiderül.

Forrás: Thinkstock

Bőrplecsni a hátizsákon

Praktikus módon kempingezés közben kötelet vagy horgot akaszthatunk bele, bár manapság csupán csak kiegészítő a táskán.

Élére vasalt nadrág

A 19. század elején az európai ruhagyártók tömegesen szállították a tengerentúlra áruikat. A minél optimálisabb helykihasználás miatt élére vasalták a nadrágokat, így foglalták a legkevesebb helyet. Manapság pedig egyszerűen divattá vált.

Lyuk a telefon vakuja alatt

Ez egy kiegészítő mikrofon, ami egyrészt tisztábbá teszi a hangokat, másrészt csökkenti a zajokat.

Heinz 57

A Heinz ketchuposflakonokon található 57-es szám a Heinz-termékek számát jelöli 1896 óta. Bár ez inkább már csak díszítés, hiszen sokkal több terméket árulnak.

Pengén lévő bevésések

Ezek arra szolgálnak, hogy ha kicsorbul a penge, akkor a bevésődések mentén – vigyázva ujjaink épségére – letörjük a csorba részt, így a szerszám ismét éles lesz.

Zseb a bugyi belsejében

Az alsóneműk külső és belső része kétféle anyagból készül, utóbbinak speciális puha anyagból kell készülnie. A női fehérneműk esetében nem lehet mindkét anyagot teljesen bevarrni, ezért jött létre egy pici zseb.

Fogantyú a visszapillantó alján

A visszapillantó tükröket dupla bevonattal látták el. Éjszaka, hogy ne vakítson el a mögöttünk haladó autó, megnyomva a fogantyút tudjuk váltani a tükör bevonatát, így elhárítva a túl sok fényszórófényt.

Sapkabojt

A 18. században a francia matrózok sapkájának tetejére varrták fel először, hogy a fedélzeti gerendáktól megóvják a fejüket. Később a tisztek rangjának megkülönböztetésére  is szolgált.

12M a krémek hátulján

Ez jelzi, hogy hány hónapig használhatóak a kozmetikai termékek (M mint hónap).

Üreg a nyalókás pálcika végén

A négyszögletű lyukat azért vésik a pálcika végébe, mert amikor a nyalóka gyártása során a folyékony cukorba mártják a pálcikát, oda folyik először az édes, meleg, cukros massza. Végül az tartja a pálcika tetején a cukorgolyót, amikor az megszilárdul.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek