Aktuális

Művészi tortákat készít Krisztina

Ny. A.

Létrehozva: 2017.05.20.

Sosem tanult rajzolni, mégis olyan tortákat készít Szalaba Krisztina, mintha egy festményen dolgozna. A designtorta készítő ráadásul egyedül sürög-forog három éve nyitott nagykátai cukrászműhelyében, ma pedig már ott tart, hogy október közepéig szinte betelt a naptára a rendelésekkel.

– Középiskolás koromban tanultam tortát készíteni, de a gyermekeim születése miatt kiestem a szakmából. Pár éve csöppentem vissza a designtorták közé. Az oktatóimtól ugyan tanultam díszítési alapokat, de rengeteget gyakoroltam, inspirálódtam az internetről, és fejlesztettem magam. Ma már, ha leadnak egy rendelést, szinte azonnal látom magam előtt, hogyan néz majd ki a végeredmény – mesélte Krisztina.

De, hogy készülnek a művészi torták? Krisztina többféle technikával is dolgozik. Van, hogy kézzel festi a tortát, ezt hívják cukrászati grafikának, de sokszor ostyapapírral díszít. Olykor pisztolyba töltött ételfestékkel fújja le a torta felületét. Ez egyébként Krisztina szerint egészségesebb módja a díszítésnek, mivel nem a burkolatba dolgozza bele a nem túl egészséges színezéket.

– Maga a díszítés tovább tart, mint a piskóta megsütése vagy a krém betöltése. Kettő, de akár öt órán át is tarthat – avatott be a kulisszatitkokba.

– Rengeteg rendelésem van, Budapestről is jönnek le Nagykátára tortáért, de Várpalotára is vittek már belôle. Nagyjából heti huszonöt tortát készítek, de lassan tele a naptáram egész évre – mesélte nevetve.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek