Januárban a Redditen megjelent egy fotó, amely bemutatta, milyen összetevők vannak a Nutellában, és mindezt ügy közölték, hogy az arányokat is jól lehetett látni. Az első helyen a cukor szerepelt, amely több mint a felét kiteszi, aztán jött a pálmaolaj, amely állítólag rákkeltő is.
A Nutellát forgalmazó Ferrero most reagált a vírusszerűen terjedő kép állításaira. Azt mondják, az édességben megtalálható pálmaolaj biztonságos forrásból származik, így nem rákkeltő. Ha az ember 3 evőkanállal eszik belőle, az azt jelenti, hogy több cukrot visz be a szervezetébe, mintha egy doboz Coca-Colát meginna.
A cég bevallotta, hogy egy evőkanálban 8,9 gramm cukor van, azonban arról nem kívántak beszámolni, hogy az összetevők aránya valóban úgy van e, mint ahogy a képen szerepel, mondván, hogy ez üzleti titok. Ugyanakkor hangsúlyozták: ők úgy vélik, kis adagokban érdemes élvezni az édességeket, mert ha bármit nagy mennyiségben fogyasztunk, ártunk vele a szervezetünknek.