Aktuális

Terrortámadás Londonban: hat halott, félszáz sebesült

Címkék
Londonterror

Bors

Létrehozva: 2017.06.04.

Brutális merénylet történt Londonban. A két helyszínt érintő támadásnak eddig legalább hat halálos áldozata van.

Forrás: Puzzlepix

Helyi idő szerint szombat este tíz körül a brit főváros szívében, a London hídon egy furgon nagy sebességgel a járókelők közé hajtott, több gyalogost elütve. A merénylők ezt követően késekkel támadtak a járókelőkre a Borough Market környékén.  

A hatóságok nyolc percen belül tűzharcba keveredtek a támadókkal, majd mindhármat lelőtték. 

A támadás során - melyet a hatóságok terrorcselekménynek bélyegeztek - a merénylők hat emberrel végeztek. 48 sérültet kellett kórházba szállítani, és további (könnyebb) sérülteket a helyszínen láttak el.

A támadás kapcsán vasárnap reggel Mark Rowley, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka sajtótájékoztatót tartott, melyen elmondta: eleinte úgy tűnt, hogy a támadók öngyilkos merénylők által használt mellényt viseltek, de kiderült, hogy nem így van. Közösségi portálokon vasárnap hajnalban megjelent egy fotó, amelyen két, földön fekvő ember látszott, mellettük fegyveres rendőrök. Az egyik fekvő férfi ruházatára fémflakonoknak látszó tárgyak voltak erősítve.

A Sun című napilap értesülése szerint a támadók bádogpalackokból házilag készített mellényt viseltek, hogy megvédje őket a késszúrásoktól. Feltehetően ezekről a mellényekről hitték először azt, hogy robbanóanyagot tartalmazhatnak.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. 

Március óta a harmadik

Március 22-én egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Nem egészen két hete, Ariana Grande amerikai popénekesnő manchesteri koncertjének helyszínén egy öngyilkos merénylő, a 22 éves, líbiai származású, de manchesteri születésű Salman Abedi öngyilkos, pokolgépes merényletet hajtott végre, 22 embert megölve. A manchesteri merényletben 117-en szenvedtek kórházi kezelést igénylő sérüléseket. A halálos áldozatok között hét gyermek van, a legfiatalabb egy nyolcéves kislány.

* * *

A támadással kapcsolatos legfrisebb híreket ide kattintva találja, itt pedig a londoni merénylet kapcsán összeállított galériánkat nézheti meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek