Aktuális

Bement, hogy megszülje halott gyerekét, de kiderült, tévedtek az orvosok

Bors

Létrehozva: 2017.07.27.

A 36 éves brit Elizabeth Stevens magzatát életben találták az orvosok, miután a nőt azért utalták be a kórházba, hogy megszülje az élettelen embriót - írja a Daily Mail. Az asszonynak az egyik londoni egészségügyi intézményben azt mondták, hogy a magzatot elveszítette, ezért be kell mennie egy másikba, hogy ott egy műtét során eltávolítsák a méhéből.

Miután férjével tudatta a veszteséget és betolták a műtőbe, kiderült, hogy a magzatnak van szívverése, vagyis minden rendben van a nőnek "csak" subchorin hematómája volt, ezt diagnosztizálták félre.

Mi az a subchorin hematóma?

A subchorion vérömlenyként ismert vérzés a korion (a méhlepény melletti külső magzati membrán) vagy a placenta rétegei között felhalmozódó vér. Ez a vérzés vagy vérrög a placenta leválását okozhatja, ha túl nagyra nő, ha rossz helyen alakul ki, illetve ha mégsem szívódik fel. A terhes nők 20%-a tapasztal valamiféle vérzést az első trimeszterben, noha nehéz megmondani, mi okozza a problémát. A subchorion hematómát azért is nehezebb észrevenni, mivel nem mindig jár észlelhető pecsételéssel vagy vérzéssel, különösen, ha a vérömleny kisméretű. A legtöbbször a subchorion vérömleny magától felszívódik, de előfordulhat, hogy a placenta és a méhfal közé kerül, és ezzel vetélést okoz.


Via: Webbeteg

A nő férje teljesen kiborult, hiszen egy hajszálon múlt csupán, hogy gyermekét megöljék. “Majdnem eltávolítottak egy teljesen egészséges magzatot” - mondta a férfi, aki nem is érti, hogy lehetséges ez, pont ezért magyarázatot követel. Természetesen a kismama is kiborult, hiszen egyik pillanatban közölték vele, hogy vége a terhességének, gyászolni kezdett, majd nem sokkal később közölték vele, bocs, mégsem.

“Nem könnyű feldolgozni, hogy az egyik orvos azt mondja, elhunyt a gyermekem, a másik pedig közlik, minden a legnagyobb rendben van” - mondta Stevens, majd hozzátette, panaszt tettek a kórház ellen. A kismamától már elnézést kértek, és megígérték, kivizsgálják, hogy hibázhattak ekkorát a szakemberek. Továbbá biztosították róla, a jövőben is rossz diagnózist észlelő kórház látja majd el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek