A Mirror cikke értelmében kevés olyan dolog van, ami annyira kiborítja egy repülő személyzetét, mint diétás kólát kérni. Első hallásra semmi extra sincs abban, ha valaki nem sima kólát, hanem a cikormentes változatot rendeli, ám a stewardessekkel ez nagy kiszúrás.
A cikk szerint ennek oka, hogy míg egy akármilyen szénsavas üdítő kitöltése néhány másodperces művelet, addig a diétás kóla pohárba öntése háromszor olyan hosszú folyamat a fellegekben. A tapasztalatok szerint ugyanis több ezer méter magasban a diétás kóla lényegesen jobban habzik társainál, vagyis nem egyszerű csak úgy pohárba juttatni az italt.
Ennek oka, hogy a levegőben lévő repülőkön kisebb a légnyomás, mint a földön, ennek köszönhetően pedig gyorsabban szabadul fel az üdítőben a széndioxid, vagyis csak többszöri löttyintésre lehet csak egy poharat teletölteni.
"A repülőkön nem olyan a nyomás, mint a földön, akkora a levegő sűrűsége, mint 6-8 ezer méter magasban. Ettől kicsit könnyedebbnek érzi magát az ember a levegőben, és az alkohol is máshogy hat a szervezetre. És ennek köszönhetően a szénsavas üdítők jóval jobban habzanak, mint földi körülmények között, és a legrosszabb a "bűnös" Diet Coke" - mondja a lap által megkérdezett légikísérő.