Aktuális

Holnaptól változik a felvágottak hústartalma

Bors

Létrehozva: 2017.07.31.

Kedden lép hatályba az Élelmiszerkönyv változása, a legfontosabb újítás, hogy szigorítják a felvágottak hústartalmát is.

Keddtől már csak az a párizsi, virsli kerülhet forgalomba, amelynek legalább 51 százalékos a hústartalma. Ellenkező esetben ugyanis az adott terméket át kell nevezni a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása alapján. 

Felvágottnak csak azt hívhatják keddtől, amelyben legalább 50 százalék a hústartalom, és legfeljebb 10 százalék a csontokról mechanikusan lefejtett rész. Az összes többi csak készítménynek nevezhető, írja a zoom.hu.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek