Aktuális

Anya nyaralni ment Németországba, gyerekeit otthon hagyta egy fegyver társaságában

Bors

Létrehozva: 2017.09.30.

Egy iowai asszony úgy döntött, szeptember 20-án lelép otthonról Németországba 11 napra a barátjával úgy, hogy négy gyermekét egyszerűen csak otthon hagyja - írja a Daily Mail. Az ikrek 12 évesek - egy fiú egy lány - két másik gyermeke pedig 6, illetve 7 éves. A nő nemcsak a kiskorúkat hagyta hátra, hanem a 9mm-es géppisztolyát is, amely kibiztosítva a szekrény tetején hevert. A kicsik szerencséje az volt, hogy a gyermekvédelmisek szeptember 21-én tettek látogatást a családnál, így a hatóságok hamar tudomást szereztek a helyzetről.

A rendőröknek a gyerek mondták, hogy anyjuk előző nap távozott és azt mondta, október 1-én tervezi a visszatérést. A hatóság emberei hívták Erin Lee Mackét telefonon, akik fel is vette és közölte, nem volt bébiszitter, aki ráért volna, ezért döntött úgy, hogy egyedül hagyja 3 lányát és egy fiát. A rendőrök közölték vele, hogy nagyon nincs választása haza kell jönnie azonnal. Macke ezért szeptember 27 -én szerdán visszatért az államokba.

Persze, akkor már nem volt kérdés, hogy letartoztassák e az asszonyt. Négy nappal előbb jött haza a tervezetnél, de ezt sem hatotta meg az rendőröket, hiszen négy személy veszélyeztetése miatt, illetve 21 évet be nem töltött személyek részére rendelkezésre bocsátott egy lőfegyvert, amely miatt szintén vád alá helyezhető.

A gyerekek veszélyeztetése miatt legfeljebb 2 év börtönt kaphat, a fegyver el nem zárásért pedig plusz 1 évet. “Még soha nem hallotta ehhez hasonló esetről sem” mondta az egyik helyi rendőr. “Olyan van, hogy egy-egy éjszakára magukra hagyják a gyereküket, de az hogy az országot, és egy másik földrészre utaznak, az mindenkit meglepett” - tette hozzá. Macke ráadásul nem is inni ment Münchenbe, hanem a barátnőjével - aki a csecsemőjét magával vitte - bejárták Bajorországot és azt csinálták, amit a turisták szoktak. Nézelődtek, ettek, ittak.

A hatóságok az ikreket az apjuknál helyzeték el, a kisebbeket egy meg nem nevezett családtagnál. A bíróság megtiltotta, hogy a nő kapcsolatba lépjen a gyerekeivel. Bezzeg az asszony megengedte a gyereknek, hogy Instagramon kövessék merre jár.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek