Aktuális

Előrébb hozták a karácsonyt - igen, azért

Bors

Létrehozva: 2017.11.21.

Anthony Smith 54 éves, és májusban végstádiumú hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták - írja a The Sun magazin. A férfinek az orvosok azt mondták, 2-6 hónapja van hátra. A férfi bár letört, de elhatározta, hogy szeretne részt venni a most 7 hónapos unokájának, Betsy-nek az első ünnepén, a családja pedig támogatta a tervét, ezért 6 héttel korábbra hozták a karácsonyt.

A shieldsi nagypapa bérelt egy házat Yorkshire-ben és a rokonaival együtt ünnepi díszbe öltöztette az ingatlant és az egész hétvégét ott töltötték. Anthony neje, Hazel is természetesen csatlakozott ahhoz a 23 családtaghoz, akik megünnepelték szombaton a karácsonyt. “Hívtunk egy szakácsot, aki elkészítette nekünk a karácsonyi menüt, aztán másnap hajnalban meg is ajándékozták egymást" - mesélte a férfi.

Állítólag nagyon jól érezte magát mindenki, és különösen jót tett az ünnepnek, hogy tényleg az egész család eljött. “Mindenki azt mondta, hogy fantasztikusan érezte magát, és nem azért mert beteg vagyok, de akkor ez volt eddig a legjobb karácsony. Furcsa arra gondolni, hogyha nem lennék beteg, akkor ez az egész nem történt volna meg. Persze a legnagyobb szám nekem az volt, hogy Betsy is ott volt, és látta milyen, amikor mindannyian együtt vagyunk” - mesélte a nagypapa.

A nagypapa egészségesen élt, senki nem gondolta, hogy baja van, egészen addig, amíg májusban el nem kezdett sárgulni. Először azt hitték, a spanyolországi nyaralás következménye, ezért a diagnózis kegyetlenül hangzott: a hasnyálmirigyrákja van. Ráadásul már átterjedt a tüdőre és a nyirokcsomókra is. Korábban azt mondták neki, maximum 6 hónapja van, de a friss vizsgálatok szerint a tumor nem nőtt tovább.

“Örülök, hogy megszerveztük ez a karácsonyt, mert bár lehet, hogy mégsem megyek el decemberben, de az biztos, hogy a következőt nem élem meg” - tette hozzá a nagypapa, majd elmondta azt is, hogy úgy döntött, nem kezelteti magát, inkább a minőségi életet választja az utolsó hónapokra, hiszen úgysem gyógyítható már.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek