Aktuális

Ez a legnagyobb hiba, amit a darált marhával elkövethet

Bors

Létrehozva: 2017.11.08.

Forrás: Thinkstock

Habár nem a legolcsóbb húsok közé tartozik, mégis kedvelt étel a marha, azonban jó, ha tudjuk, hogy a szakértők nem ajánlják a hosszú ideig való tárolását. A darált marhát egy-két napon belül fogyasszuk el, azonban arra figyeljünk, hogy ne dolgozzunk vele túl sokáig, különben keménnyé válhat a hús!

Azon se lepődjünk meg, ha a boltban vásárolt, frissen darált hús elveszti az élénk piros színét, és bebarnul, mire hazaérünk. Ez nem azt jelenti, hogy megromlott, csupán az oxigénhiány miatt veszített a kinézetéből. A fagyasztott darált marhahúsnak sem jó, ha négy-öt hó­napnál tovább áll a mélyhűtőben, mivel veszíthet a minőségéből, ezért jobb, ha felcímkézzük, és fél éven belül elfogyasztjuk!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek