Aktuális

Fél órája még jól volt - mondták a horrorszülők a napok óta halott csecsemőről

Bors

Létrehozva: 2017.11.02.

<p>Négy hónapos gyerekük szörnyen szenvedhetett halála előtt - gyakorlatilag amiatt, hogy egy hétig szó szerint hozzá se nyúltak.</p>

Horrorfilmbe illő körülmények fogadták azokat a mentőket, akiket egy iowai település egyik otthonába riasztottak még augusztus 30-án. Ott ugyanis olyan borzasztó állapotban bukkantak egy négy hónapos csecsemő holttestére, hogy azt leírni is szörnyű. Az már az első pillanattól egyértelmű volt számukra, hogy a család bármit is állít, a baba nem az elmúlt pár percben hunyt el - a testén és a pelenkájában ugyanis különböző kifejlettségű kukacok mászkáltak.

A szülők - a 28 éves Zachary Paul Koehn és a húszéves Cheyanne Renae Harris - állítása szerint a baba fél órával azelőtt, hogy riasztották a mentőket, még jól volt, az állami halottkém azonban később megállapította: a valóság igencsak távol állt ettől a kijelentéstől. A baba - aki már jó ideje halott lehetett, amikor a mentőket kihívták - legalább egy hetet töltött el abban a babahintában, amiben rátaláltak, anélkül, hogy megmosdatták volna, vagy legalább a pelenkáját lecseréljék. A csöppség jóval soványabb is volt kortársainál - feltételezhető, hogy soha nem is etették megfelelően. Halálát egyértelműen az okozta, hogy szülei gyakorlatilag nem is törődtek vele. 

Koehnt és Harrist végül múlt szerdán tartóztatták le, és emeltek vádat ellenük. Tettükért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak - írja a Chicago Tribune.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek