Egészen kreatív hobbinak szenteli életét egy magyar édesanya. Sabján Adrienn ételeket formázó tortákat készít immár hét éve. Először a hároméves kisfia születésnapjára sütött egy autós mesefigurát formázó süteményt, de fantáziája fékezhetetlen volt.
– Az internet komoly segítség volt a torták előállításában – kezdte az Egy szelet tortát? nevű Facebook-oldal gazdája a Szeretlek, Magyarországnak.
– Nem igényelnek speciális alapanyagot, csak az a fontos, hogy tartósabbak és erősebbek legyenek az átlagos tortáknál, így lesznek jól formálhatóak. Az alap mindig tejszínes krém. Furcsa, de annyi tortát készítettem már, nem is eszem belőlük! A kedvencem a bolognai spagetti tortám, sokan nem hiszik el róla, hogy tényleg süti – mondta. Ahogy Adrienn pörköltje és hamburgere is megtévesztésig hasonlít az eredeti ételekre.
– Egyszer az Alma együttes egy csirkepörkölt tortát kért tőlem. Persze szívesen vállaltam, de nagyon aggódtam, mégis hogyan készítsem el. A pörköltszaftot végül sárgabaracklekvárral helyettesítettem, a színezést és az árnyalatokat ételfestékszóróval oldottam meg – mesélte Adrienn.