Aktuális

Reagált a hospice házat fenntartó alapítvány programigazgatója Balog szavaira

Ny. A.

Létrehozva: 2017.11.06.

Méltósággal befejezni az életet, csillapítani a fájdalmakat – nehéz, egyben nemes terhet visel a Budapest Hospice Ház. Végre úgy tűnik: megfelelő forrásokkal működhet e végső menedékhely.

Forrás: Czerkl Gábor

Veszélybe került a Magyar Hospice Alapítvány által működtetett Budapest Hospice Ház működése. Erről Kovács Anita, az alapítvány programigazgatója beszélt az RTL Klub múlt szerdai Híradójában. Elmondta, heteken belül lakat kerülhet a hospice ház ajtajára, mert hiába kértek tavaly ősszel támogatást. A riport után tömegesen mozdultak meg az embe­rek, hogy segítsék az alapítvány munkáját. A hospice házban gyógyíthatatlan felnőtt emberek ellátását végzik nap mint nap.

– Péntek estig több mint hétmillió forint gyűlt össze, amit az emberek támogatásként küldtek. Arra számítunk, hogy ez az összeg a kilencmillió forintot is eléri. Ekkora adományhullámot az elmúlt 25 évben nem tapasztaltunk – mondta a Borsnak az alapítvány programigazgatója. A fővárosi hospice ház fenntartásához évente 170 millió forintra van szükség, ebből 50 millióra számítanak a kormánytól. A legtöbb pénz a betegek gyógyszeres ellátására, illetve a házban dolgozó orvosok és nővérek bé­rére megy el.

Ön is segíthet felajánlásaival!

A Magyar Hospice Alapítványnak az adójuk egy százalékának felajánlásával segíthetnek olvasóink, vagy hívják a 13600/83-as számot vagy küldjék el a 83-as kódot SMS-ben a 13600-as számra. Minden hívás és üzenet 250 forint támogatást nyújt a gyógyíthatatlan rákbetegek ellátásához. A hospicehaz.hu-n pedig rendszeres vagy eseti pénztámogatást küldhetnek az alapítványnak.

És szombaton jött az örömteli fordulat: a hospice ház ügye megoldódni látszik. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere utasította az egészségügyi államtitkárt, hogy biztosítsa a Magyar Hospice Alapítvány működéséhez szükséges forrást.

– Nagyon örülünk, hogy a miniszter úr elismeri a munkánk jelentőségét. A további részletekről később biztos meg tudunk állapodni – reagált lapunknak a miniszter döntésére a programigazgató. Hozzátette: a jövőben a jelenlegi tízágyas fekvőbeteg- ellátást duplájára szeretnék növelni. Magyarországon egyre nagyobb az igény a hospice ellátásra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek