Aktuális

13 évesen kivégezte a húgát, csak azért, hogy bosszút álljon az anyján

Bors

Létrehozva: 2017.12.21.

Bár már 10 év eltelt, a mai napig nem felejti el a közvélemény, ahogy Charity Lee 13 éves fia, Paris 2007-ben egy konyhakéssel kíméletlenül kivégezte saját, négyéves húgát - írja a New York Post.

2007. február 5-én az anyát rendőrök keresték fel a munkahelyén, és közölték vele a tragikus hírt, miszerint lánya, Ella meghalt.

„Nem akartam elhinni, mert a gyerekeket egy bébiszitter mellett hagytam, ezért azonnal azt kérdeztem, hogy a fiam jól van-e. Ők azt válaszolták, hogy már elfogták...” - emlékezett vissza az anya, akinek története annyira megindította az amerikai közvéleményt, hogy az Investigation Discovery csatorna egy dokumentumfilmet szánt a történetnek.

Azon az estén is vigyáztak a gyerekekre, de az akkor 13 éves fiú meggyőzte az alkalmazottat, hogy rá hagyhatják húga felügyeletét. Miután a bébiszitter távozott, a különösen intelligens fiú egy konyhakéssel a kezében felment testvére szobájába, és hidegvérrel kivégezte alvó húgát. A történtek után a fiú előbb egy iskolatársát hívta, majd a rendőrséget is értesítette.

My sociopath son killed my daughter

Charity Lee was approaching the supermarket checkout when a fellow shopper blocked her path. "I know who you are," shouted the woman. "You should watch your son be executed, because he is a monster and you raised him!" Drawing on all the strength she could muster, Lee shakily replied: "Ma'am.

A diszpécser tanácsot adott neki, hogyan segíthet húgának, ám ő nem követte az utasításokat. A fiú előbb azt mondta, hogy hallucinációk miatt végzett a lánnyal, de később elmondta, hogy már reggel úgy kelt fel, hogy legyőzhetetlen vágyat érzett arra, hogy megöljön valakit.

"Ella könnyű célpont volt a számára, a ragadozók nem választanak maguknál erősebb ellenfelet" - meséli az anya fia tette kapcsán.

A fiú a lehető legsúlyosabb büntetést kapta tettéért, 40 évre ítélték, és legkorábban is csak 2027-ben szabadulhat. Az anya szerint a fiú később elmondta, hogy valójában anyját akarta megölni, de rájött, hogy ha megöli, akkor azzal a nőnek maximum 10-15 perc kínlódást okoz, viszont ha megöli a testvérét, azzal egy életre szenvedésre ítéli az anyját. Később az is kiderült, hogy a fiú azért akart szenvedést okozni a nőnek, mert az drogfüggő volt, fia születése előtt szokott le a heroinról, de két gyermeke megszülése után a kokain rabja lett, a fiú pedig nem tudta kiverni a fejéből, hogy anyja a gyerekek elé helyezi káros szokását.

„Ez az egyetlen dolog, amit nem tudok megbocsátani magamnak, vagyis hogy visszaestem. Ő pedig úgy döntött, hogy a problémát csak így tudja kezelni” - mondta az anya, aki szerint addikciója ellenére rendesen nevelte a gyerekeket. „Sajnos ez is csak az ő szociopata betegségeit bizonyítja.”

A fiúnál 2009-ben diagnosztizáltak antiszociális személyiségzavart, azóta azonban visszautasított minden kezelést. A csütörtökön adásba kerülő dokumentumfilmben a fiú így vall.

„Én csináltam, és vállalom érte a felelősséget. Nem hiszem, hogy hajlamom lenne arra, ami történt, nem vagyok őrült, és nem szenvedek semmilyen mentális betegségtől” - mondta A család, amely egykor az enyém volt című dokumentumfilmben a fiú, akiről anyja azt állítja, hogy 144-es IQ-ja van, ehhez párosul egy jelentős manipulatív szándék és narcisztikusság.

„Néha, amikor meglátogatom, mondogatnom kell magamnak, hogy nyugodjak meg, de én nem leszek olyan anya, aki elutasítja a gyerekét” - mondta az anya, aki a tragédia óta megszülte harmadik gyermekét, Phoenixet.

"Megbocsátottam neki azért, amit tett, de ez egy állandósult folyamat. Ha kiszabadul, félni fogok tőle" - mondta az anya.

A dokumentumfilm előzetese:

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek