Aktuális

Dzsekiben hódítanak télen az ölebek

Címkék
kutya

Bors

Létrehozva: 2017.12.06.

Nem akármilyen öltözetet talált ki tacskója számára egy magyar hölgy: a párja nem használt mackónadrágja szárából szabott melegítő felszerelést. Ilyen felszerelést bárki ölthet kedvencének saját kezűleg, de kérdés, használ-e a manapság oly divatos bebugyolálás a dologban leginkább érintetteknek, a kutyáinknak? Andrea kutyája, Szotyi négy hónapos tacskólány, és a lakásban nem hordja a ruhát, hanem csak amikor kiviszik, akkor adják rá.

– Amikor meglátja, alig várja, hogy belebújjon, szinte magától megteszi! - mondta Szotyi gazdája a Borsnak.

A Bors által megkérdezett állatorvos szerint közel sem minden esetben.

– Rövid szőrű kutyáknál, mint a tacskó, vagy a dobermann is, ilyen hidegben nagyon is indokolt a ruha. De fontos, hogy csak a szabad levegőn. Lakásban viszont nem csak, hogy felesleges, hanem egyenesen káros is, az állat ugyanis nem tudja leadni a hőt – szögezte le lapunknak dr. Hámori Zsolt, az I. kerületi állatorvosi rendelő állatorvosa. Ráadásul az sem túl jó ötlet, ha a gazdi pusztán csak ráaggat néhány darabot a kutyájára, és úgy viszi ki a hidegbe, mert meg fog fázni. Olyan ez, mint amikor valaki úgy megy ki kabátban a szabadba, hogy előtte már abban üldögélt a lakásban – szemléltette a szakember. Azaz, ha a gazdi mindenképp így akarja védeni kedvencét, ajánlatos beszereznie rendes kutyaruhát számára.

A Bors körbenézett a legnagyobb magyar hirdetőoldalakon, óriási a választék az ilyen öltözetekből. Még jelmezt is kapni számukra akár ezer forintért is. Sőt az egyik legismertebb sportmárka maga is bizonyította állatbarátságát, amikor kifejezetten kistestű ebek számára dobott piacra a három csíkos melegítőből. Bélelt, vízálló kutyakabátot is találtunk, de vicces kedvű tulajdonosok még Mikulásnak is beöltöztethetik kutyájukat. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy az állat ezt annyira élvezni fogja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek