Aktuális

Örömmel várta második gyerekét, de boldogság helyett rémálmot szült

Címkék
terhesség

Bors

Létrehozva: 2017.12.01.

Egy aberdeeni családanya 2014-ben örömmel tudatta a világgal, hogy újra terhes, Lauren Knowles-nak már a pocakja is megnőtt. Az asszony által elvégzett terhességi teszt pozitív lett, a nő pedig el is kezdett felkészülni a terhességre, sajnos hiába - írja a Metro.

Ugyanis első orvosi vizsgálata során, héthetes terhesen kiderült, hogy hasa megnövekedése mögött rákos megbetegedés áll, a Mola terhesség egy formáját diagnosztizálták nála. Azonnal alávetette magát a kívánt kezeléseknek, kemoterápiát alkalmaztak nála, ami miatt kihullott a haja, szervezetét nagyon megviselték az események.

Woman thought she was pregnant but 'gave birth' to a cancerous tumour

A mother-of-two had to 'give birth' to a cancerous mass alone in the toilet after her pregnancy bump turned out to be cancer. Lauren Knowles, from Aberdeen, Scotland, was heartbroken when she discovered at seven-weeks 'pregnant' that her unborn baby was a deadly disease.

Kórházi tartózkodása idején nyomást érzett a hasában, majd a vécén „megszült” egy daganatos masszát, amelyben egy körte méretű tumor is volt. Ezek után tünetmentes lett, az orvosok pedig gyógyultnak nyilvánították.

„A daganat a hasamban éppen ugyanúgy nőtt, mint egy baba, ugyanazok a hormonok termelődtek, és a terhességi tesztek pozitív eredményt mutattak. Eszembe sem jutott, hogy ez rák lehet, de aztán elkezdtem vérezni” - mondta a nő. „Aztán elkezdődött a kemoterápia, kihullott a hajam, és végül a kórház vécéjében megszültem a daganatot. A massza akkora volt mint egy 17 hetes baba.”

Bár az orvosok figyelmeztették, hogy újabb terhesség kockázattal járhat, de egy év múlva teherbe esett, ezúttal már valóban, és minden komplikáció nélkül.

„És aztán a kezelések végeztél fény gyúlt az alagút végén, teherbe estem egy év múlva” - mondta az anya, aki egészséges kislánynak adott életet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek