Aktuális

Saját pitbulljai ették meg a szőke szépséget – ezért ölnek embert a kutyák!

Címkék
pitbull

Bors

Létrehozva: 2017.12.21.

Tonka és Pac Man szerves része volt Bethany Lynn Stephens életének, a 22 éves nő azonban egy sétáltatást nem élt túl. Kutyái rátámadtak, a nő pedig nem tudta megvédeni magát a vérszomjassá vált házi kedvencektől, akik nemcsak végeztek vele, hanem ettek is a testéből. A virginiai eset után a hatóságok egyértelműen a két kutyát tették a gyilkosság felelősévé, ám különböző állatvédő csoportok szerint nem lehet a kutyákat hibáztatni. Ugyanakkor James Agnew seriff kijelentette, hogy a helyszínre érkező kollégái látták, amint a két kutya eszik áldozatából.

Why do dogs kill? Canine expert's chilling warning after woman eaten by pitbulls

The gruesome death of Bethany Lynn Stephens who was found mauled to death and being eaten by her two pit bulls has shocked the world. Police in the US state of Virginia discovered the remains of the tragic 22-year-old after she failed to return from a walk with her dogs Tonka and Pac Man in woodland.

A Mirror megszólaltatott egy szakértőt, aki a kutyatámadásokra specializálódott, Ron Berman az Egyesült Államok legtapasztaltabb szakértője a támadásokat illetően, több, mint 900 bírósági ügyben szerepelt szakértőként az elmúlt 24 évben.

„Meglep, hogy a történet sokkolja az embereket. Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy a kutyák is állatok, természetes ragadozók, még akkor is, ha egész életükben nem ölnek meg semmit azért, hogy egyenek. Ez a természet része, az ember is ragadozó” - kezdte a szakértő, aki szerint Bethany esete nem tipikus, de nem is ritka. Nem is az a kérdés, hogy megtörténhet-e ilyesmi, hanem az, hogy miért történhet meg.

Erre több válasz is adható:

„Kevés emberi kapcsolata volt a kutyáknak, félig vadak voltak” - véli a szakértő.

„Nem voltak fajtiszták. Hallottam, hogy a kutyák 45 kilót nyomtak, egy pitbullnál ez ritka, valószínűleg keresztezték a fajtákat” - mondta Berman, aki szerint a fajták keveredése is okozhat váratlan reakciókat.

„Az is lehetséges, hogy nem etették megfelelően őket. Nem sokat beszéltek erről, de a kutyák vékonynak tűntek. Általában akkor esznek az áldozatukból, ha éhesek” - mondta a szakértő.

„Ahogy hallottam, nem használtak pórázt. A pitbull ugyan nagyon kedves fajta, de nem lehet elfeledkezni arról, hogy miért tenyésztették régen. Ezek nagyon erős kutyák, akikben magas a zsákmány iránti vágy. Emellett nagyon magas a fájdalomtűrő küszöbük is” - tette hozzá Berman.

„Az erdőben sétálva más állatokat láthattak, és ez kiváltotta belőlük az agressziót. Lehet, hogy a gazda megzavarta őket a vadászatban, ezért fordultak ellene. Ezt hívják „átirányított agressziónak” - vélekedik a szakember.

„Lehet, hogy Bethany nem volt elég határozott gazda. Hogy jó gazdája légy a kutyáknak, muszáj vezetőnek lenni. Ha az ember nem jó vezető, a kutya veszi át ezt a szerepet” - tette hozzá Berman.

„A kutyák félelmetes ellenfelek lehetnek. Az emberek szeretik családtagként kezelni az állatot, igyekszünk idealizálni a háziállatok helyzetét” - mondta. „A legtöbb ügyben, amiben kutya támadt emberre, az ember azt gondolta, hogy a kutya nem harap. Sokan hiszik azt, hogy normális, ha odafutunk egy kutyához, megöleljük és elkezdjük puszilgatni. Pedig ez egy agresszív reakció.”

„Nincs garancia arra, hogy egy kutya minden esetben biztonságos legyen. Minden fajta kapcsán vannak komoly problémák, és akár halálos áldozatok is” - mondta a szakértő, aki szerint a probléma megoldása az, ha mindig a helyén kezeljük a házi állatot.

„Például soha ne hagyjuk kettesben egy csecsemővel. Még akkor sem, ha imádod, és bízol benne. Bármi megtörténhet” - zárta szavait a szakértő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek