Aktuális

Százmilliárdokat spórol Harry és Meghan a brit gazdaságnak

Bors

Létrehozva: 2017.12.17.

Ismét megtört egy hagyományt Harry herceg és Meghan Markle, ezúttal azzal, hogy május 19-re, szombatra tűzte ki esküvőjének napját. A döntéssel a pár óriási szívességet tett a brit nemzetgazdaságnak.

Zavarban vannak az angol focirajongók: nem tudják, hogy 2018. május 19-én az év legfontosabb meccsét nézzék vagy a legjelentősebb társadalmi eseményét. Harry herceg és Meghan Markle ugyanis épp az angol labdarúgó kupa döntőjének napján kel egybe a windsori kastély híres Szent György kápolnájában. 

A pár a dátum kiválasztásánál ugyan a sportrajongókra nem volt tekintettel, de a szigetország gazdasági érdekeire annál inkább. Azzal ugyanis, hogy a trónörökös és a színésznő hétvégén áll oltár elé, megkímélte a munkaadókat attól, hogy – amint azt a hagyomány diktálja – extra szabadnapot biztosítsanak a házasság megünneplésére. A számítások szerint ez legalább egymilliárd fontos (mintegy 350 milliárd forint) megtakarítást jelent a nemzetgazdaságnak. 

A hétvége azért is tűnik jó választásnak, mert a – a kupadöntő ellenére – világszerte sokkal többen fogják nézni az esküvő tévés közvetítését, mint ha hétköznap került volna képernyőre. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek