Aktuális

Terhesen tudta meg a tinilány: csak hónapjai vannak hátra az életből

Bors

Létrehozva: 2017.12.19.

<p>Csak a csodában reménykedhet.</p>

Terhesen szembesülni azzal, hogy valószínűleg sosem láthatjuk gyermekünket felnőni, sőt, talán első szavait sem hallhatjuk, szinte felfoghatatlan. Ha pedig mindez 17 évesen történik valakivel, arra valóban nincsenek szavak.

A 31 hetes terhes Dana Scattonnál december elején diagnosztizáltak agytörzsi tumort. A ritka, gyógyíthatatlan betegség évente csupán 300 gyermeket érint a világon. A betegség rendszerint öt- és tízéves kor közt jelentkezik: már ezért is egyedi a fiatal lány esete, akinek sajnos nem sok jót jósolnak az orvosok. Ennél a tumortípusnál kevesebb mint egy százalék a túlélés esélye, és a betegek 90 százaléka a diagnózist követő 18 hónapban meghal.

Dana november végén érezte először, hogy valami nincs rendben: nehezére esett beszélni, nyelni, majd olyan egy nap az izmok a lábában úgy elernyedtek, hogy alig tudott ráállni. Noha reménykedett benne, hogy csak terhessége és a suli okozta stressz miatt van mindez, a dokik aggaszó eredményeket közöltek: sugárterápiára van szüksége, ami nélkül maximum két-három hónapig maradhat életben - írja a Daily Mail.

“Nem fogadom el, amit a dokik jósolnak, várom, hogy csoda történjen!” - mondta a tinilány, akinek a diagnózis után rögtön az volt az első kérdése, hogy kislánya egészséges lesz-e. Noha a daganatos megbetegedések a magzatot közvetlenül nem érintik, közvetve igen. Egyrészt a rák drasztikus kezelést kíván - Dana esetében sugárkezelést - másrészt a tinilány napról napra rosszabbodó állapota megköveteli, hogy a dokik a tervezettnél korábban - két-három hét múlva - megindítsák a szülést.

A Pennsylvaniában élő lány családja netes gyűjtésbe kezdett az orvosi költségek fedezésére. Egy hét alatt tízezer dollár (2,6 millió forint) gyűlt össze. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek