Forrás: Fotó: NÉBIH
Pénteken, óriási érdeklődés mellett célba értek a közétkeztetési szakácsverseny döntősei. A versenyen 52 csapat indult, a régiós döntőkből 12 csapat jutott tovább. Közülük került ki a győztes.
A verseny idei tematikájának megfelelő „tavaszváró menüsor” legjobbikát az Eurest Budapest csapat készítette el. Második helyen az Eurest Győr páros végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Hungast Pécs csapat állhatott.
A döntősöknek nem volt egyszerű a dolguk, ételsoraikat neves szakértőkből álló zsűri – például Szatmári János, Gulyás Károly, Wolf András, Vomberg Frigyes és Ambrus György - értékelte. A bírálók a kötelezően előírt kritériumok mellett azt is figyelembe vették, hogy a versenyproduktumok hozzájárulnak-e a hagyományos ízek, ételek modernizálásához, az étkezési kultúra fejlesztéséhez, illetve a tavaszi évszak gasztronómiai sajátosságainak és szokásainak megismertetéséhez.
Mindezt pedig 450 forintból kellett megvalósítani.
Mutatjuk is a nyertes menüsort, a mi szánkban már összefutott a nyál.
Selymes csicsókaleves, zöldség tatárral.
Spenótos harcsa savanyított zöldségekkel.
Eper krémes, spárgával.
Vasárnapi ebédre is tökéletes választás, lássunk is hozzá!