Aktuális

Végre bevallotta, milyen szörnyűségeket tett a szomszéd hatéves kislányával

Bors

Létrehozva: 2018.02.21.

<p>Három és fél évvel a szörnyű tett után elismerte a gyilkosságot és a nemi erőszakot a fiatal férfi.</p>

A hatéves Jenise Wrightot 2014 augusztus másodikán este látták utoljára élve szülei, amikor jóéjt puszit nyomtak homlokára. Másnap már csak hűlt helyét találták a kislánynak. Betörés nyoma nem volt, testére pedig napokkal később bukkantak rá egy közeli lápos területen. A washingtoni hatóságok igen gyorsan eljutottak a feltételezett gyilkosig: az akkor 17 éves Gabriel Gaeta kezén kilencedikén kattant a bilincs - mégis mostanáig kellett várni arra, hogy az ügy végére pont kerüljön.

A fiatalt ugyanis 2017 februárjában nem találták alkalmasnak a bírósági tárgyalásra, így kényszergyógykezelést rendeltek el nála, ami a közelmúltban ért véget. A múlt pénteki tárgyalásra Gaeta benyújtotta vallomását, melyben bűnösnek vallja magát minden vádpontban.

A fiatal férfi elismerte: megerőszakolta és megölte a szomszédban lakó kislányt, majd elrejtette testét. A hatéves kislány fehérneműjét hozzávetőlegesen öt méterre tőle találták meg. Az áldozat családja a fiatal tettest addig a végzetes éjszakáig a barátjának hitte - írja a Daily Mail.

A bíróság május 7-én dönt Gaeta büntetéséről. A kiszabható minimális büntetés 40 év, de akár tényleges életfogytiglanra is ítélhetik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek