Aktuális

Ámokfutó miatt halt meg a kajakos

B. B.

Létrehozva: 2018.03.27.

Az ifjúsági világbajnok kajakos, Janza Richárd és barátja szörnyethalt, amikor a részeg O. Áron beléjük hajtott. A férfi nem emlékszik a történtekre.

Forrás: MTI

Elegáns öltönyben lépett a tárgyalóterembe O. Áron, az a 29 éves férfi, aki a ta­valyi év egyik legmegrázóbb bal­esetét okozta. Két fiatal vesztette életét, egyikük a kaja­kos vi­lágbajnok, Janza Richárd. O. Áron tegnap nem tett vallomást, azonban az áldozatok szüleitől bo­csánatot kért. Ő a történtekre egyáltalán nem emlékszik, csak képekről látta, mit okozott.

– Nem várom el a megbocsátást, ellenkező esetben lehet, én sem lennék képes rá. Imádkozom, kérem a lehetőséget arra, hogy cselekedetem, ha lehetetlennek tűnik is, jóvá tegyem – mondta könnyei­vel küszködve O. Áron, aki hozzátette: a vádakat nem vitatja.

Az egyik szemtanú elmondta: a baleset olyan brutális volt, hogy ő közel sem mert menni, hogy megnézze. Kiderült az is, hogy a sors szörnyű fintoraként a baleset egyik szemtanúja nem más volt, mint Richárd egyik korábbi egyesületi társa.

Áron ügyvédje jelezte, hogy újabb szakértőket szeretne behívatni, tudni akarja, miért nem nyílt ki a fiúk légzsákja. Emellett állítja: szabálytalanul vették le Áron vérét, így az nem lehet bizonyíték. Pedig az összes kártyapartner határozottan állította: Áron nem egyszerűen spicces, hanem részeg volt, amikor kocsiba ült. Dr. Janza Pétert, Richárd apját is meghallgatták, aki pár mondat után távozott. Kijelentette: nem szeretné hallani a további tárgyalást. Áronra csupán egy pillantást vetett.

170-nel repesztett

Az ominózus tavaly márciusi napon O. Áron egy kártyapartin ivott társaival, majd részegen elhajtott Mercedesével. A férfi 165-170 kilométeres sebességgel száguldott a Szentendrei úton, amikor belerohant a piros lámpánál várakozó D. Bálint és barátja, Janza Richárd kocsijába. A fiatalok be voltak kötve, mégsem volt esélyük a túlélésre.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek