Aktuális

Ezt kérte édesanyjától napokkal a halála előtt az immunrendszer nélkül született kislány

Bors

Létrehozva: 2018.03.14.

<p>Fejfájásra panaszkodott - órákkal később már kritikus állapotban volt.</p>

Forrás: JustGiving

Március elsején szívszorító döntést kellett hoznia egy családnak: hatéves kislányukat körbeállták, elbúcsúztak tőle, majd lekapcsolták az őt életben tartó gépeket. Az orvosok szerint ez volt a helyes döntés: a lányka agya ugyanis ekkor már semmilyen aktivitást nem mutatott.

A Lincolnshire-i Lyla Ayres február 26-án fejfájásra panaszkodva ébredt. Pár órával később már lábra sem tudott állni. Szülei ekkor értesítették a mentőket. A kórházban eleinte úgy tűnt, nincs semmi komolyabb baj - a CT-ről ugyanis szép eredményekkel tért vissza -, ám később mégis rosszabbodott az állapota. Végül napokkal később a doktorok közölték a szomorú hírt a családdal: már csak késleltetni tudják az elkerülhetetlent.

“Amikor meghoztuk a döntést, hogy lekapcsoljuk a gépekről, az összes bátyja és nővére összegyűlt, és a nagynénik közül is páran. Kézen fogva álltunk és Ed Sheerant énekeltünk” - idézte fel a kis Lyla édesanyja a fájdalmas búcsú pillanatát, hozzátéve, lányuk nem sokkal a kórházba kerülése előtt azzal a kéréssel állt szülei elé: örökké hatéves akar maradni.

Lyla egyébként sajnos gyakorta járt kórházakban - szinte több időt töltött ott, mint otthon. A kislány ugyanis működő immunrendszer nélkül született, így gyakorlatilag minden kis apróság súlyos következményekkel járt nála. Ennek ellenére sosem panaszkodott: “Soha nem panaszkodott a fájdalom miatt és mindig mosolygott. Sok barátja volt és mindenkivel játszott. Nem hitt a szomorúságban” - idézte fel édesanyja.

Az orvosok szerint a hatéves Lyla halálát végül vérmérgezés okozta - írja a Mirror.

Temetése felől jelenleg intézkedik a család, ám mint mondják, nem egy szomorú összejövetelt szeretnének, hanem egy bulit - kislányuknak ugyanis ez tetszett volna. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek