Aktuális

Gasztro magazin: sonkamánia

Bors

Létrehozva: 2018.03.19.

A sonka nemcsak a húsvéti asztal kötelező eleme: a sonkakészítésnek évezredes hagyománya és óriási kultusza van majdnem az egész világon, bár a füstölési, tartósítási eljárásokban jelentős különbségek figyelhetők meg.

Sonka pácolása, avagy a jó pácolás titka

A sonkának évszázados hagyományai vannak mind a magyar, mind az európai gasztronómiában. Fogyasztjuk hétköznapokon és legnagyobb ünnepeink elmaradhatatlan része is, hisz ki tudná elképzelni a húsvétot füstölt sonka nélkül. A füstölt sonka egyszerű étel, mondhatnánk; hisz mi kell hozzá? Ki kell vágni a disznó combját, besózni, pácolni, füstölni, és kész is a hónapokig tartó kiváló csemege. Persze itt is igaz, mint minden egyszerű dolognál, hogy minél egyszerűbb valami, annál fontosabb minden részlet.

Tökéletes receptek a Gasztro magazinban, keresse minden második kedden a Borsban!

Fizessen elő a Borsra kényelmesen: online, bankkártyával!

A sonka alapanyaga

Sonkát lehet készíteni marhából, sertésből, mangalicából, de természetesen a hagyományos sertésből a legtradicionálisabb; legalábbis hazánkban. A fő alapanyag maga a nyers sonka, ezért természetesen mindig a legeslegfontosabb, hogy ez megfelelő minőségben álljon rendelkezésünkre. Erről most nem is kívánunk beszélni, majd egy külön cikket szentelünk annak, hogy milyen is legyen a jó alapanyag. Na de lássuk, hogyan lesz finom házi sonkánk.

A teljes cikket elolvashatja a keddi Gasztro magazinban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek