Aktuális

Könyvből tudta meg, a móri gyilkos végzett az apjával

D. P.

Létrehozva: 2018.03.19.

Tizenkét évvel édesapja eltűnése után tudta csak meg Mariann, hogy szerette a móri mészárosként elhíresült Nagy László áldozata lett. Mariann mindössze 11 éves kislány volt, amikor fegyvervásárlásra induló apját utoljára látta.

Tizenegy éves volt Ma­riann, amikor 1997-ben utoljára látta édesapját. A Fóton élő K. Péter a dunakeszi belügyi bázis fegyvermestere volt, s hirdetés útján szerette volna eladni egy fegyverét, amihez természetesen tartási és viselési engedélye is volt. Meg is beszélte az érdeklődővel a találkozót, de onnan soha többé nem jött vissza. K. Pétert öt év múlva nyilvánították halottnak, majd újabb öt évvel később maradványait egy Biatorbágy közeli erdőben találták meg. DNS-minták vizsgálatával azonosították az eltűnt belügyi dolgozót.

Csak az autóját találták meg

Mariann két évvel később, 2009-ben jött rá, valójában hogyan halt meg az édesapja és ki végzett vele. – Apám 1997-ben elment és soha többé nem jött haza – szólalt most meg a Music FM Önindító című műsorában a ma már 32 éves nő.

A halál okát annak idején nem lehetett már megállapítani. Biztos volt benne, hogy valami rossz történt, mert édesapja autóját megtalálták. Kezébe került a magát Fegyvermesternek nevező móri mészáros börtönnaplója, abból sikerült összeraknia, mi történhetett. Nagy sosem ismert be egyetlen gyilkosságot sem, naplójában csak szerbiai háborús veteránokra, és leginkább egy Radó nevű figurára hivatkozott.

Radóra fogta Péter halálát

„Az első emberölésről 1997 végén szereztem tudomást. Radó felkeresett, mérges volt. (…) Nem nagyon akarta elmondani, de végül csak kibökte: az egyik fegyverkereskedő átverte. Úgy döntött, hogy kivégzi a madarat, majd elássa. A sírt előre kiásták, elcsalták a fickót, le akarta lőni, erre bedöglik a fegyver. Úgyhogy kézzel fojtotta meg” – olvasható a hidegvérű beszámoló Nagy börtönnaplójában, amit Nothoff Ingrid jelentetett meg 2009-ben.

A nyomozás kiderítette: K. Péter hirdetésére Nagy László jelentkezett, Biatorbágy határában találkoztak, majd egy Páty melletti erdőben Nagy kipróbálta a vadászpuskát. Majd minden úgy zajlott, ahogy azt Nagy le is írta.

Legenda akart lenni Nagy

Nem volt olyan információ, hogy bármilyen Radóval is kapcsolata lett volna – szögezi le a Borsnak Kovács Lajos, a híres döglött ügyek osztályának egykori vezetője. Nagy valójában a saját maga által elkövetett gyilkosságokat vallotta be, amikor úgy beszélt, mintha csak szem- vagy fültanúja lett volna az eseményeknek. A fegyver kipróbálásának ürügyén csalta az erdőbe a férfit. – Nagy László egyetlen gyilkosságot sem vallott be, rejtélyes maradt, hogy legenda váljék belőle. Ez így is történt, hiszen még most is róla beszélünk – summáz Kovács Lajos.

Tizenhárom áldozata volt

Nagy László a Venyige utcai börtönben lett öngyilkos 2007. július 13-án. Hetekkel korábban azonban postán elküldte a feleségének közel százoldalas börtönnaplóját. A csomagot nem ellenőrizte a börtönszemélyzet, így további három gyilkosságról is abból szereztek tudomást később a rendőrök. Három Nagyhoz köthető emberölést így csak a mészáros halála után írhattak a számlájára – egy drogdíler pár, egy üzleti vitában kivégzett férfi és a Páty határában elásott K. Péter vadász halálát is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek