Aktuális

Meglökte az ellenőrt, verést kapott az utas

Bors

Létrehozva: 2018.03.13.

<p>Botrány a villamoson. Mindkét fél ellen eljárást indított a rendőrség.</p>

Forrás: Zsolnai Péter

„Nyugi, nyugi, nyugodj már meg!” – kérlelték kollégái azt a feldühödött BKK-biztonságiőrt, aki erőteljes fejütésekkel próbálta leteríteni az egyik utast a budapesti 4-es, 6-os villamoson. Miután földre vitte, áldozata fejét is megtaposta.

Az elképesztő eset szombat hajnalban történt, az egyik szemtanú pedig még videót is készített róla.

A felvétel rögzítője – aki nem akarta vállalni személyazonosságát – az RTL Híradójának elmondta, éppen a barátaival utazott hazafelé, amikor a Mechwart liget megállónál hangos kiabálásra lettek figyelmesek a villamos elejéből.

Mire közelebb mentek, már csak azt látták, hogy ütik a kétségbeesett férfi hátát. A félelem futott át rajtuk, nem mertek közbeavatkozni. A szemtanú szerint az utas is vétkes lehetett, de úgy gondolja, ezt biztosan nem érdemelte meg.

A villamos végül megállt, a megvert férfit pedig elvitték a rendőrök. A BKK Zrt. közölte: teljességgel elfogadhatatlannak tartják a történteket, elítélik az agresszív viselkedést.

Az utasra kezet emelő biztonsági őr a közlekedési vállalattal szerződésben álló, egyes éjszakai járatokon szolgálatot teljesítô alvállalkozó alkalmazottja, így a cégtől azonnali vizsgálatot kért a BKK. Ennek eredménye, hogy a férfi egyelőre nem dolgozhat.

A verekedés azért pattant ki, mert a 22 éves utas meglökött egy ellenőrt, amikor az a jegyét kérte. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Borssal közölte: a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalembert, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak ellene eljárást.

Nincs előzetesben, szabadlábon védekezhet. A 35 éves biztonsági őrrel szemben ugyanakkor súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek