Sokkoló, mennyi rejtett cukrot és zsírt tartalmazhat egy csésze.
Elmondhatatlan boldogsággal és energiával tölt el sokakat a reggeli friss forró kávé, de sajnos, mint szinte minden, ami örömöt okoz ez is káros sőt, még hizlal is. A DailyMail által megkérdezett Geraldine Georgeou dietetikus szerint nem is azzal a cukormennyiséggel van a legfőbb probléma, amit saját magunk beleteszünk, sokkal inkább a rejtett zsírokkal és más anyagokkal, amit használnak a különböző kávékhoz.
A legnagyobb gondot a kávékhoz hozzáadott rengeteg ízesítő, karamella, vanília, mogyoróvaj és különböző szirupok jelentik, melytől igazán különleges lesz a kávé, de valójában ezek olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek nagyon károsak lehetnek az egészségre, és nem vagyunk tisztában sem a zsír, sem pedig a cukortartalmukkal. Ráadásul a legtöbb kávét magas zsírtartalmú tejszínnel készítik, hogy még ízletesebb legyen, így szinte képtelenség megmondani, hogy valójában mennyi cukrot és zsírt tartalmaz egy-egy csésze.
A DailyMail rangsorolta a kávékat a legkárosabbtól egészen a legegészségesebbig, és az eredmény egészen elképesztő lett. A legrosszabbnak sokak kedvencét, a mokka kávékat találták, melyhez a hozzáadott szirupok és ízesítők jóval több cukrot tartalmaznak, mint azt elsőre gondolnánk, és kifejezetten károsak az egészségre. A hosszúkávét közepesnek minősítették, mely ugyan nem tartalmaz se tejet, se cukrot, de önmagában nagyon keserű, így mégis kénytelenek vagyunk felturbózni cukorral és tejjel kicsit, hogy élvezhető legyen. A legjobbnak a piccolo lattét találták, ez egyszerű espresso kávé, melyet tejjel öntenek fel és amely mindössze 60 kalóriát tartalmaz.