Aktuális

Nem mindegy, hogy issza a kávét - ezeket kerülje!

Bors

Létrehozva: 2018.03.08.

Sokkoló, mennyi rejtett cukrot és zsírt tartalmazhat egy csésze.

Elmondhatatlan boldogsággal és energiával tölt el sokakat a reggeli friss forró kávé, de sajnos, mint szinte minden, ami örömöt okoz ez is káros sőt, még hizlal is. A DailyMail által megkérdezett Geraldine Georgeou dietetikus szerint nem is azzal a cukormennyiséggel van a legfőbb probléma, amit saját magunk beleteszünk, sokkal inkább a rejtett zsírokkal és más anyagokkal, amit használnak a különböző kávékhoz.

A legnagyobb gondot a kávékhoz hozzáadott rengeteg ízesítő, karamella, vanília, mogyoróvaj és különböző szirupok jelentik, melytől igazán különleges lesz a kávé, de valójában ezek olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek nagyon károsak lehetnek az egészségre, és nem vagyunk tisztában sem a zsír, sem pedig a cukortartalmukkal. Ráadásul a legtöbb kávét magas zsírtartalmú tejszínnel készítik, hogy még ízletesebb legyen, így szinte képtelenség megmondani, hogy valójában mennyi cukrot és zsírt tartalmaz egy-egy csésze.

A DailyMail rangsorolta a kávékat a legkárosabbtól egészen a legegészségesebbig, és az eredmény egészen elképesztő lett. A legrosszabbnak sokak kedvencét, a mokka kávékat találták, melyhez a hozzáadott szirupok és ízesítők jóval több cukrot tartalmaznak, mint azt elsőre gondolnánk, és kifejezetten károsak az egészségre. A hosszúkávét közepesnek minősítették, mely ugyan nem tartalmaz se tejet, se cukrot, de önmagában nagyon keserű, így mégis kénytelenek vagyunk felturbózni cukorral és tejjel kicsit, hogy élvezhető legyen. A legjobbnak a piccolo lattét találták, ez egyszerű espresso kávé, melyet tejjel öntenek fel és amely mindössze 60 kalóriát tartalmaz.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek