Aktuális

Nyusziként ajándékoz édességet egy hajléktalan Budapesten

Bors

Létrehozva: 2018.03.29.

<p>János bácsi, pórázon tartott élő nyuszijával Budapesten a Stadionok buszpályaudvar lépcsőjénél várja minden délután az arra járókat, hogy átadja húsvéti csomagjait. </p>

János bácsi az emberektől kapott pénzadományok egy részét félreteszi, és amint eljön a Mikulás, húsvét és a gyereknap, ajándékcsomagot állít össze ebből, tele édességgel – derül ki a szeretlekmagyarország.hu összeállításából.

A forgatókönyv mindig ugyanaz: ha egy gyerek arra sétál a szüleivel és megörül a nyuszinak, örömmel engedi neki, hogy megsimogassa, majd előhúz a táskájából egy csomagot és átadja neki.
A mércét ráadásul egyre feljebb rakja: a 2016-os év végén 120, tavaly húsvétkor 150, Mikulásra viszont már nem kevesebb, mint 250 csomagot készített.

A legfontosabb számomra a nyuszi, aztán jönnek a gyerekek. A maradékból pedig valahogy csak megélek...”

Ezekben a napokban 210 gyereket szeretne megajándékozni, de mint mondja, könnyen lehet, hogy ha idő előtt elfogynak, megemeli pár tucattal ezt a számot. Március 14-én kezdte az osztást, 10 nappal később – amikor a lap munkatársai meglátogatták – 80 darabnál tartott, de az ünnep igazi hajrája csak most következik. Ráadásul eddig az időjárás sem alakult túl kedvezően.

A csupa szív, önzetlen szándék ellenére sajnos rengeteg negatív élmény is éri a hajléktalant, például sok szülő nem engedi oda hozzá a gyerekeit.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek