Aktuális

Ritka betegség győzte le Klaudiát

Ny. A.

Létrehozva: 2018.03.12.

<p>Édesapja számolt a legrosszabbal, de Klaudia halála mégis váratlanul érte.</p>

Versenyt futott az idővel Ferencz Klaudia, aki bár az utolsó pillanatig hitt a felépülésében, március elején elhunyt. A fiatal lány betegségének történetéről 2016 novemberében számolt be először a Bors. Szervezetét a ritka Wilson-kór támadta meg, ami miatt káros mennyiségű réz halmozódott fel a testében.

– A halála előtti szombaton még nevetgélt, vasárnap is jó étvágya volt, hétfőtől már komoly fájdalmai voltak. Szerdán már kommunikálni sem lehetett vele. Pénteken már hiába puszilgattam, nem lélegzett. Utána már csak azt közölték az orvosok, hogy meghalt – mondta lapunknak Tibor, Klaudia édesapja, aki az elmúlt két évben naponta több órát strázsált lánya kórházi ágya mellett.

Klaudiánál másfél éve diagnosztizálták a betegséget, amit méregdrága gyógyszerrel tudtak csak kezelni. Mire édesapjának összegyűlt rá a pénze, a lány állapota rohamosan romlott. Bár a készítményt kiváltották, nem használt, ezért újabb gyógyszert írtak fel az orvosok. Klaudia állandó kórházi kezelésre szorult.

– Tavaly tavasszal a fővárosból átkerült egy alcsútdobozi otthonba, ahol az egyik éjszaka rosszul lett, majdnem meghalt. Átszállították a székesfehérvári kórház sürgősségi osztályára, ahol azt mondták, hogy vérmérgezése, húgyúti fertőzése és kezdődő tüdőgyulladása van, illetve kialakult az első felfekvése is – sorolta lánya megpróbáltatásait Tibor.

Klaudia életének utolsó hónapjait az Uzsoki Utcai Kórház krónikus belgyógyászati osztá­lyán töltötte. Édesapja számolt a legrosszabbal, de Klaudia halála mégis váratlanul érte. Tibor törvényszéki boncolást kért – amit hirtelen történő halál vagy orvosi mulasztás gyanúja miatt szoktak végezni –, hogy megtudja, pontosan mi okozta a mindössze 26 éves lánya halálát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek