Aktuális

Top7 húsvéti program országszerte

Bors

Létrehozva: 2018.03.25.

Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, húsvétra beköszönt az igazi tavasz. Éppen ezért a négynapos hétvégén a kanapé helyett érdemes lesz az ünnepi programokat választani. Van miből csemegézni!

7. Bóly

A húsvéthétfői Emmausz-járás több mint 100 éves, eredetileg német nemzetiséghez kapcsolódó szokás. A délelőtti szentmise után megtelnek a bólyi pincefalu présházai, hogy ott barátok és ismerősök együtt egyenek, igyanak. Az együttlét lényege a társas étkezés, de gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szerveznek szabadtéri játékokat.

6. Szentendre

Hímes tojás és locsolkodás, komatál és locsolóbál. Csak néhány dolog, amivel a szentendrei skanzenben várják a vendégeket. A hagyományok mellett még bárányszépségversenyt is rendeznek, a gyerekeket pedig a húsvét titkait kutató túrával igyekeznek majd lekötni.

5. Mezőkövesd

A matyók földjén igazi hagyományőrző matyó húsvéttal várják a látogatókat. Lehet majd tojást festeni, s bemutatkoznak a bútorfestő, a mézeskalácsos és a tűzzománckészítő mesterek is. Húsvéthétfő délutánján pedig még annak is szemtanúi lehetnek a résztvevők, hogy miként zajlott egykor a vödrös locsolás.

4. Ópusztaszer

Korhű ruhákba öltözött menyecskék és legények elevenítik fel rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn a húsvéti szokásokat az ópusztaszeri skanzenben. A természet közelében ünneplők ételszentelésen, tojásfestésen, régimódi locsoláson vehetnek részt a Csongrád megyei település kétnapos ünnepségén.

3. Gödöllő

Húsvéthétfőn gőzfelhős nosztalgiavonat indul a Nyugati pályaudvarról a Pest megyei településre. A muzeális kocsikból álló szerelvényeket gőzmozdony vontatja majd, az utasok pedig a boldog békeidők hangulatában érkeznek meg az egykori Monarchia királyi városába.

2. Siófok

Idén már a harmadik Húsvéti Nyuladalomnak ad otthont a Balaton fővárosa a Fő téren. A szervezők számos programmal várják a látogatókat: tojásfaállítás, tojáskereső játék, nyúlderbi és nyúlfutam. A négynapos rendezvény délelőttjein a családosoké lesz a főszerep, az esti órákban a felnőttek élvezhetik a neves hazai előadók koncertjeit.

1. Hollókő

A Hollókői Húsvéti Fesztivál három napon keresztül, március 31. és április 2. között várja a hagyományok szerelmeseit. A szervezők gazdag folklórprogrammal, palóc gasztronómiával és persze az elmaradhatatlan locsolkodással készülnek. Az Ófalu eseményei március 30-án ingyenesen látogathatók.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek