Hazánkban talán még nem annyira elterjedt a pekándió fogyasztása, pedig főleg a túlsúlyosoknak érdemes enni. A kutatók szerint ez az étel ugyanis megvédi őket a szívrohamtól – írja a Daily Mail.
A Massachusetts állambeli Tufts Egyetem munkatársai összesen 26 olyan nőt és férfit vizsgáltak, akik túlsúlyosak voltak, viszont az egészségükkel nem volt probléma. Diétára fogták őket, amelyben kevés volt a zöldség és gyümölcs, viszont a szénhidrát- és a kalóriabevitel száma ugyanannyi volt, mint korábban, emellett pekándiót kellett enniük.
Az egyetem tanulmánya szerint a mexikói dióból származó kalória 15 százalékkal javította az emberek inzulinérzékenységén. Ez a magban található egészséges zsíroknak köszönhető, ami segít az anyagcsere-betegségek megelőzésben is. Megállapították azt is, hogy a mag segít megelőzni a túlsúlyosokat veszélyeztető szívinfarktust is.
A pekándiót egyébként a boltokban könnyen beszerezhetjük, és ahhoz, hogy a szervezetre kedvező hatását kifejtse, érdemes hetente többször is fogyasztani.