Forrás: Pixabay
A legszentebb, legfontosabb időszakot a nők a terhesség alatt számtalan kétellyel és rájuk háruló veszéllyel élik meg. Fontos is tudni, mit ehetnek és mit nem, ugyanis a baba és a saját biztonságuk is kiemelt szerepet élvez a kilenc hónap alatt.
Bizonyos ételeket jobb ilyenkor elkerülni, nem kell megijedni, de áttanulmányozni mindenképp szükséges a tiltólistát élelmiszereket. Nem veszélyes, ellenben javasolt kihagyni a máj fogyasztását, ugyanis az tartalmazhat olyan méreganyagokat, melyek nem feltétlen vannak jótékony hatással a magzat fejlődésének szempontjából. A tenger gyümölcseinél, így a ráknál, kicsit problémásabb az ügy.
Rengeteg kismama szeretné megtartani alakját, így előszeretettel választ garnélát fehérjetartalma és alacsony kalóriatartalma miatt. Jobb azonban ilyenkor elkerülni a kockázatot, a nyers kagylók például káros baktériumokat és vírusokat tartalmazhatnak, amelyek ételmérgezést okozhatnak.
Ezért, a garnélarák elkészítésénél, gondosan kell megsütni, sütés előtt mosni, fertőtleníteni. Nem riogatás, csak jobb odafigyelni a tengeri herkentyűknél, hogy elkerüljék a káros következményeket! A hideg előfőzött garnélák finomak, a kereskedelmi forgalomban kapható garnélák pedig számos biztonsági szabályozási teszten mennek keresztül.
Kagylóhús esetében fontos, hogy helyi bejelentésekkel vagy helyi hatóságaival ellenőrzött terméket vásároljon!