Megérkeztek az idei legkülönlegesebb ízek. Fagyira fel!
Lila káposztás tormakrém, popcorn, máriatövis, Bolero és máglyarakás. Bármilyen hihetetlen, ezek az előttünk álló szezon legvagányabb fagyijai. – Mindig kihívás valami újat készíteni – kezdte lapunknak Gangel András termékfejlesztô cukrász, aki elárulta: a káposztás tormakrém egy hónap kísérletezgetés eredménye. – A tormakrém az alapíz, mert a csípôssége mellett megvan benne az édesség is. Ebbe dolgoztuk bele a lila káposztát. Ezeket a fagyikat a gasztronómiában is használhatják: például hús mellé elôételnek kiváló. Persze az is fontos, hogy önmagában finom legyen. A kollégákkal imádunk új ízeket kombinálni. Gondolhatják, mennyi fagyit eszünk, mert mi vagyunk az elsô körös tesztelôk is – nevette el magát a cukrász, aki megsúgta a Borsnak: a következô extrém durranás a kukoricakrém fagyi lesz.
Újítson!
A fagyi nagyon sok változáson ment át az évek alatt. A gyümölcsdarabok megjelenése például nem volt annyira drasztikus, arra nem kaptuk fel a fejünket – árulta el Sass Dani, a Viasat3 Ide süss! című cukrászműsorának házigazdája. – Ahogyan a gasztronómiában, a fagylaltok készítésében is mindent kipróbálnak a készítők, érdemes kóstolgatni, legyen merész!
Jöhet sós is
Köböl Anita édesszájú, ezért szívesen kóstolta végig az idei újításokat. – Nincs az a főétkezés, ami után ne igényelném az édességet, kizárólag laktózmentes verzióban. Napi egy belefér. Nekem a sós karamell a kedvencem, de a mostani ajánlatból a lila káposztás tormakrémre szavazok. Egyszerűen fantasztikus!
A klasszikus vaníliánál nincs jobb
Szerednyey Béla gyönyörű felesége, Szépréti Szilvia édesapja mellett szintén cukrászmester, ő vezeti saját cukrászdájukat. Tapasztalatai szerint a klasszikus a befutó.
– Nagyon őszinte leszek. Én a hagyományos ízeket kedvelem, és nálunk azokra van a legnagyobb kereslet. A cukrászok előszeretettel kísérleteznek és imádják a kreatív ötleteket, ezek meg is valósulnak, de az eladás szempontjából előnyösebbek az alapízek. Ezek az újítások egyébként rendkívül izgalmasak. Tapasztalatom szerint a vendégek egy idő után visszatérnek a megszokott csoki, vanília, puncs alaphoz. Én a joghurtot imádom. A paleo is divat, de csak egy szűk réteg kéri – magyarázta Szilvia, aki szívből drukkol a lila káposztás fagyinak, kíváncsian várja a visszajelzéseket.
Kísérletezgető típus vagyok
Katus Attila gyermekkorában az alapízeket kedvelte, nála a korral együtt jött az új iránti éhség is.
– Hangulatomtól függően imádok kísérletezni. Ahogy haladok előre a korban egyre vakmerőbb leszek. A fagyi a diéta nagyszerű része lehet, de én életformát képviselek. Egyensúlyba szeretem állítani az embereket, ezeknek része lehet a szénhidrát-csökkentett fagyi – árulta el Katus Attila életmód-tanácsadó, aki választani sem tudott az újdonságok közül.