Aktuális

Bogyó és alga a menő szuperkaja

Bors

Létrehozva: 2018.04.08.

<p>Hódítanak a szuper kaják a menedzserek és a fitnesz őrültek körében. Előételnek goji bogyó, ami különleges majd hínáros falatkák ami fogyaszt vagy algasaláta és végül jöhet a fekete rizs vagy qvinoa érdekességnek.</p>

Forrás: Bors

Az biztos, hogy ez az összeállítás nem olcsó, ám tény, hogy vitamindús és eléggé különleges. Sőt rostban gazdag, tehát fogyaszt is. Az interneten bármelyik összetevőt belehet szerezni csak kicsit várni kell a szállításra.

Goji bogyós előétel

Ennek a bogyónak nagyon magasa C-vitamin illetve béta-karotin tartalma van. Tény, hogy jelentősen felülmúlja a legtöbb közismert és könnyen, viszonylag olcsón elérhető idény zöldséget és gyümölcsöt. Aki jól keres, annak mindez nem számít, 1000 gramm goji-bogyó 1000 forintba kerül, legalábbis az interneten szállítás nélkül.

A Távol-Keleten egyébként évezredek óta használt természetes multivitamin bizonyosan hozzájárul az ott élők legendásan magas életkorához és - talán nem véletlenül - a hollywoodi világsztárok is előszeretettel fogyasztják, mint a fiatalságot megtartó elixírt.

Hínáros falatkák

Akármilyen furcsa, de a hínárt az egyik legtáplálóbb tengeri ételként tartják számon a világon. Nagy mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz. A többség a szusival kapcsolja össze. Hagyományos ételként tálalják többek között Japánban és Kínában méghozzá leves és szusi részeként is fogyasztják. Ezzel nagy mennyiségű rost jut a szervezetbe. Ezt alginátnak nevezik, ami serkenti az emésztést és csökkenti a zsír felgyülemlését. Abszolút érdemes fogyokúrázóknak is legalább hetente háromszor hínárt enni vacsora helyett.

Gyümölcsleves vörös áfonyából

Vörös áfonyát a gyümölcslevesbe almával és rebarbarával. Joghurttal vagy aludttejjel kell elkészíteni, hogy megőrizze az ízét. Cukrot vagy ízesítőt nem szabad hozzátenni, mindösszesen némi keményítővel kell sűríteni. Ha elkészült hűtve kell tálalni. Nagyobb zöldségeseknél kicsit borsos áron, de most is lehet kapni.

Fekete rizs kókusztejjel

A múlt században Kínában tiltott rizsnek nevezték, mert csak a nemesek jutottak hozzá. A megmosott rizst háromszoros mennyiségű sós vízben közepes lángon legalább 40 percig kell főzni fedő alatt. Majd keverjünk hozzá két dl kókusztejet és ízesítsük egy vaníliarúd tartalmával és 1 citrom levével, valamint némi nádcukorral. Lassabban készül el, mint a fehér rizsek többsége. Akkor jó, ha kissé ragacsos, mint a rizotto. Szokatlan és látványos köret akár salátákat is dúsíthatunk vele.

Algasaláta

Friss tengeri algából, friss zsázsával és mindenképpen misokrémmel, szezámolajjal, mirinnel és japán szójaszósszal legyen ízesítve. A különböző algaféléket külön tálakban hideg vízbe áztatjuk - a wakamét 10 percig kell áztatni, a többit 30 percig. Lecsepegtetjük. Csak a wakamét forrásban lévő vízbe tesszük, és 2 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. Az összes algát a tálalótálba tesszük és beízesítjük a fűszerekkel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek