<p>Ez a zamatos növény a medvehagymával egy időben borítja be az erdők alját, de értékét, összetéveszthetetlen aromáját csak az elmúlt években kezdik újra felfedezni.</p>
Felbukkan a delikáteszboltokban és a piacokon, de a tavaszi kirándulások során is érdemes odafigyelni rá: akácosokban, cserjésekben, kerítések mentén gyakrabban megtalálható.
Tökéletes receptek a Gasztro magazinban, keresse minden második kedden a Borsban!
Fizessen elő a Borsra kényelmesen: online, bankkártyával!
Az ánizsra emlékeztető illatú, édeskés növényt gyakorta termesztik is, de a kora tavaszi hónapoktól kezdve júniusig az erdőben is megtaláljuk. A francia konyha kedvelt fűszere, zöldség- és csontlevesek, baromfiételek, mártások ízesítője. Kiváló még sült húsok, főleg báránysültek, tojásételek, halak fűszerezésére is.
A teljes cikket elolvashatja a keddi Gasztro magazinban.