<p>A tavaszi időszakban mindannyian megpróbáljuk kicsit viszszafogni a kalóriabevitelt, de az édességeknek nagyon nehéz ellenállni. A vércukorproblémákkal, glutén- vagy laktózintoleranciával küzdők számára pedig folyamatos kihívást jelent. Most hoztunk egy receptet ami nem csak finom, de még a mérleg nyelve sem fog kilengeni tőle.</p>
Hozzávalók a tejberizshez:
A chiamagos csokipudinghoz:
A tálaláshoz:
1 adag tápanyagtartalma:
404,5 kcal; 11,2 g fehérje; 17,6 g zsír; 46,9 g szénhidrát (+ a tálaláshoz bogyós gyümölcs és kakaópor)
Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek ritkán, a fogyasztható szénhidrátmennyiség függvényében egyék és barna rizst/basmati rizst/kölest, xilitet/eritritet/ steviát, cukormentes habtejszínt és cukormentes kakaóport; lisztérzékenyek gluténmentes kakaóport; tejcukorérzékenyek
laktózmentes tejtermékeket használjanak.
Elkészítés:
1. A rizst enyhén átpirítjuk a vajon, majd felöntjük a tejjel, belekeverjük a cukrot, a vaníliakivonatot és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben puhára pároljuk.
2. Ha elkészült, langyosra hűtjük és hozzákeverjük a tejszínhabot. 3. A csokipudinghoz a kakaóport kikeverjük a cukorral, majd elegyítjük
a langyos tejjel. Beleszórjuk a chiamagot, jól elkeverjük és hagyjuk, hogy megduzzadjanak a magok és puding állagúvá váljon a keverék.
4. Poharakba adagoljuk: alulra a csokipuding, felülre a tejberizs kerül. A tetejét szórjuk be cukrozott kakaóporral és díszítsük gyümölcsökkel.
Jó étvágyat! :)
Ha szertne hasonló recepteket olvasni, igényes nyomtatott kiadásban, keresse Gasztro magazin mellékletünket kéthetente a Borsban!
A következő szám 04.17-én jelenik meg!