Aktuális

Kisegér okozta a 27 éves anya halálát

Bors

Létrehozva: 2018.04.27.

Egy nagyon ritka vírus végzett egy új-mexikói édesanyával, a 27 éves Kiley Lane a feltételezések szerint egy egérrel kerülhetett kapcsolatba, a rágcsáló pedig egy nagyon ritka betegséget ragasztott rá a nőre. A feltételezések szerint a nő hantavírussal fertőződött, ám a betegség első tüneteire heteket kellett várni. Lane először az év elején ment orvoshoz, mert úgy gondolta, hogy megfázott, ám a farmingtoni anya kapcsán, sajnos késve, sokkal súlyosabb volt a diagnózis.

Mom dies from rare virus carried by mice that she mistook for the flu

Kiley Lane, 27, of Farmington, New Mexico, died last week from Hantavirus after complaining of flu symptoms and shortness of breath She had been hooked up to a machine that oxygenates and circulates blood Hantavirus enters the bloodstream after contact with infected deer mice and can cause extensive damage to

Januárban a nő még hasi fájdalmakra panaszkodott, már ezeket is az influenza számlájára írták, majd gyengülő tüdőkapacitása mögött tüdőgyulladást, vagyis az influenza szövődményét sejtették. Közben azonban a halálos vírus már a nő szerveit támadta, a hantavírus miatt kialakult betegség súlyosan károsította a nő tüdejét, a szívét és egyéb szerveit, hónapokkal a vírusfertőzés után nem tudtak segíteni rajta.

„Egyre rosszabbul lett, de senki sem tulajdonított ennek jelentőséget” - nyilatkozta a nő édesanyja.

A rágcsálótól elkapott hantavírus nagyon ritka, felfedezése óta az Egyesült Államokban kevesebb mint ezer esetet jegyeztek fel, ám ezek harmada halállal végződött. Az asszony sem élte túl a betegséget. A család gyűjtést szervezett a nő gyógyulására, végül az összeget a gyászoló család megsegítésére fordítják.

Főoldali fotó: youcaring.com/juliebarronkileylaneandfamily-1092950

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek