Aktuális

Mozdulj ki! Hajóval a Dunán

Címkék
kirándulás

Bors

Létrehozva: 2018.04.29.

Forrás: mahart-passnave kft.

Szép időben kihagyhatatlanok a hajós kirándulások. Főleg, hogy mindössze másfél óra alatt Esztergomba érünk. Persze az is érthető, ha valakit már a Dunakanyar legszebb pontján fekvő Visegrád is leszállásra csábít, hiszen számos turistaút, és tanösvény vezet a Visegrádi-hegységbe, de a Bertényi Miklós Füvészkertbe is érdemes betérni. A városban pedig kihagyhatatlan a Palotaház a Mesterségek udvarával és a piactérrel.

Ám aki elhajózik a végállomásig, az Európa harmadik legnagyobb temploma, az esztergomi bazilika mellett megnézheti a helyi Vármúzeumot, a Prímás Pincében pedig megkóstolhatja 22 magyar és határon túli régió borait. Az irodalom rajongóinak meg Babits Mihály korhűen berendezett előhegyi nyaralója jelent igazi csemegét.

A szárnyashajó délelőtt 10-kor indul a Vigadó térről, visszafelé pedig 17.30-kor Esztergomból, vagyis közel hat órát lehet barangolni a városban és környékén. A 71 személyes Vöcsök, vagy az 54 személyes Bíbic fedélzetén pedig érdemes gyönyörködni a panorámában.

Budapest–Vác–Visegrád–Esztergom járat

(Április 28-tól szeptember 30-ig hétfő kivételével naponta, plusz április 30., és május 21.)

Barangolás a félszigeten

Egy félmaratonnak is beillő táv, azaz 23,5 kilométer vár a kirándulni vágyókra a Tihanyi-félszigeten, méghozzá több száz méternyi szintemelkedéssel nehezítve. A csapat reggel 7-kor indul, és hat óra alatt illik célba érni. A részvételi díj 1000 forint. (Május 5., Aszófő, vá.)

Kalandtúra két keréken

A feladat egy tájegység bejárása kerékpárral adott időn belül, a lehető legalaposabban. Pontokat szerezni az objektumok felkeresésével lehet, amelyek helyét a rajtnál adják meg. A szintidő 14 óra. (Május 4., Salgóbánya)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek