<p>A málna a legzamatosabb nyári bogyós gyümölcsök egyike. Frissen fogyasztva vagy feldolgozva is fantasztikusan finom. Most tippet adunk ahhoz, miként használhatja fel a málnát.</p>
Kókuszos habcsóktorta málnával
Hozzávalók (8 szelet): 4 tojásfehérje • 200 g cukor • 50 g kókuszreszelék • 1 tk. citromlé • 2 ek. étkezési keményítő
A díszítéshez: 100 g fehér csoki • 200 g friss málna
1 adag tápanyagtartalma: 230,1 kcal; 5,7 g fehérje; 6,2 g zsír; 38,1 g szénhidrát
Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek es fogyókúrázok xilittel/eritrittel, cukormentes fehér csokival; lisztérzékenyek burgonya/kukorica/rizskemenyitővel, gluténmentes fehér csokival; tejcukorérzékenyek laktózmentes fehér csokival készítsék.
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét elektromos habverővel, közepes fokozaton, egy csipetnyi sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig megkeményedett, hozzáadjuk a keményítőt, a cukrot és a citromlevet.
2. A gépet maximumra kapcsoljuk és addig verjük a habot, amíg kemény és fényes lesz. A végén keverjük hozzá a kókuszreszeléket.
3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsi közepére halmozzuk a habot, amiből egy 23 cm átmérőjű kört formázunk.
4. 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük, majd a sütő lekapcsolása után még 10 percre benn hagyjuk.
5. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk és a torta tetejére kenjük.
6. A málnát megmossuk es leszáritjuk – a torta tetejére halmozzuk tálalás előtt.
Gasztro Magazin kéthetente kedden a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!