Ha megéhezünk az utcán, sok helyen vehetünk egy szelet pizzát, egy hamburgert vagy egy gíroszt. Finomak, de kilométerekre vannak a magyar konyhától. Ezért talált ki Lázár Péter egy hamisítatlan magyaros gyorskaját (divatos nevén streetfoodot).
– Az volt az alapötlet, hogy a magyar ember imádja a pörköltet, amit úgy szerettünk volna tálalni, hogy az utcán is meg lehessen enni. Így jött a képbe a palacsinta, hogy az tartsa össze a pörit – mondja a szakács. A különféle pörkölteket más-más palacsintatésztába csomagolják. A vörösboros marha tarhonyás, a csirke nokedlis, a brassóis sertés pedig krumplis körítést kap. A kaját sokan csak magyar gíroszként emlegetik, amire nagyon büszke a séf.
– Többektől hallottam már ezt az elnevezést, nagyon tetszik. Az elején kicsit kockázatosnak tűnt a dolog, de úgy vélem, a magyaroknak ez a párosítás többet ad, mint az eredeti görög gírosz. Persze teljesen másról beszélünk, ám amit mi a Pörizőben csinálunk, az sokkal inkább a magyaros szájíznek való. De a palacsinta-pörkölt párosítás a külföldieknek is nagyon bejön. Volt olyan görög turista, aki többször is visszajött a budapesti vakációja alatt.