Aktuális

Fokhagymát csak késsel vágjon!

Bors

Létrehozva: 2018.06.19.

Forrás: Thinkstock (képünk illusztráció)

Sokan a gyorsaság és a kevesebb mosogatnivaló miatt vásárolnak fokhagymanyomót, viszont a gasztronómia világában ezt nem szeretik. Igenis megéri rászánni az időt a kézi aprításra, mert így teljesen más ízt ad a hagyma az ételnek.

A hozzáértők szerint ha nyomót használunk, akkor túl tolakodó lesz az ételben a fokhagyma íze, viszont ha a hagyományos módon csináljuk, akkor teltebb ízt kapunk a végén. Az állagra is figyelni kell, mert a túl apró, már-már pépes hagyma nem minden ételbe illik. Nem elhanyagolható szempont, hogy a pici darabok sokkal gyorsabban odaégnek, ha egy pillanatra nem figyelünk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek